Vad är hälsofrämjande egenskaper av Aloe Vera?

hemma i Afrika växer Aloe vera ( Aloe barbadensis ) anläggning nu i Västindien, Latinamerika, vissa Medelhavsregionen, och södra delar av USA. Smeknamnet "The bränna anläggningen, har den använts i tusentals år för att lugna och stimulera läkning av brännskador, utslag, och mindre skrubbsår huden. Aloe vera, en perenn medlem av liljefamiljen har fibrer, löv gråaktig grön liknar spjut. Kanterna på bladen är sågtandade. Utomhus, aloe vera växter uppnå en genomsnittlig höjd av 2. Från 5 till 3 meter (80 till 100 cm). Inomhus, krukväxter versioner är betydligt mindre, växer till ca 12 inches (30 cm) hög.

Den mest använda delen av aloe vera växten gelen, som finns i den saftiga blad. Färgat ljusgrönt, den tydliga gel av aloe anläggningen kan gnuggas direkt på huden från den skurna blad. Som huvudsakligen består av vatten, gel innehåller även ämnen som kallas polysackarider och glykoproteiner. Man tror att dessa ämnen kan ha anti-inflammatoriska egenskaper och kan bidra till återuppbyggnaden av hudens celler efter en skada, vilket bidrar till läkningsprocessen. Aktuell forskning visar att en sådan förening som finns i aloe vera, som kallas acemannan kan ha förmågan att stimulera immunförsvaret.

hud-lugnande fördelarna med aloe vera gel tros vara till nytta för lindring av symptomen av torr hud. För detta ändamål är aloe vera gel tillsätts ofta i kropp lotioner, krämer hand, rakkräm, raklödder och andra kosmetiska salvor som ett lugnande. Eksem utslag och vissa former av akne kan dra nytta av tillämpningen av aloe vera gel.

Aloe vera kan odlas ganska framgångsrikt som en krukväxt, som ger en klar källa av gelen. Aloe vera växter växer gärna i ljus jord med god dränering, förutsatt att den har tillgång till fullständig sön En solig fönsterbänken är ett idealiskt läge. Att använda, helt enkelt skära av en del av löv, klippa blad i halv på längden, och gnugga den skära halvorna direkt på det drabbade området. Se till att rengöra området väl innan för att tillämpa aloe vera gel.

Tidigare aloe latex och aloe juice-ämnen som härrör från bladen, fick stor används för att behandla förstoppning. Även om de anses vara effektiva, kan de ge biverkningar såsom intensiva kramper och diarré, och har därför fallit i onåd. Gravida och ammande kvinnor, särskilt om inte konsumerar aloe latex eller aloe juice.

Det finns vissa belägg för att aloe vera gel tillämpas på djupa och kirurgiska sår faktiskt kan hämma healing, så gel bör endast tillämpas på skador på ytan av huden, såsom mindre brännskador och solsveda, eksem, insektsbett, och skrubbsår. Ytterligare vetenskaplig undersökning pågår i utforskandet av de potentiella fördelarna med aloe vera vid behandling av en mängd ytterligare krämpor, inklusive genital herpes, eksem, psoriasis och typ 2 diabetes.

Även om användningen av aloe vera gel lokalt anses vara säker, kan personer som är känsliga för växter i liljefamiljen vara allergisk mot det. Om ett utslag om kontakt, bör använda avbrytas. Det bör noteras att alla örter och växter innehåller ämnen som kan orsaka oönskade biverkningar eller interagerar med läkemedel. Alla som är intresserade av att använda aloe vera peroralt bör endast göra detta med en läkare samtycke och under överinseende av en kunnig och ansedd utövare av homeopatiska läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.