Vad är det enklaste sättet att byta till en vegetarisk kost?

Det enklaste sättet att byta till en vegetarisk kost är att göra det gradvis. Det finns två vägar att gå, beroende på om du njuta av matlagning och har tid, eller föredrar dina måltider färdiga.

För dem som gillar matlagning, är det första steget att köpa en vegetarisk kokbok. Många vegetariska kokböcker finns på din lokala bokhandel eller på nätet. Välj en bok med maträtter som tilltalar dig, oavsett om italienskt, mexikanskt, amerikanskt, eller en kombination av olika typer av livsmedel.

Börja med att genombläddring av boken att plocka fyra recept som du vill prova först. Lovar att laga en vegetarisk middag i veckan, och hålla koll på de måltider du vill. Du kan göra detta genom att kopiera receptet till en 3x5 (76x127mm) indexkort att placera i en särskild vegetarisk kost recept rutan, eller du kan märka sidorna med en färgad klibbig flik, tillgänglig från alla kontor leverans butik.

I slutet av månaden, hitta fyra fler recept och, igen, prova en ny vegetarisk middag i veckan. Välj en ytterligare dag ute i veckan att göra en maträtt som du redan har försökt och gillade från föregående månad. Välj från din vegetarisk kost recept rutan eller från färgade flikar.

Var inte rädd för att ändra recept som du vill. Smaken är individuella och ofta ett recept i hög grad kommer att förbättras genom att bara lämna ut en stark ingrediens eller lägga till en annan. Du kan också experimentera med måltider du brukar göra genom att ersätta en meatless produkt. Till exempel, om din familj gillar tacos göras med söndersmulad hamburgare, kan du ersätta rasat meatless burgare istället.

Den tredje månad, följer samma rutin, försöker fyra nya recept, en varje vecka. Välj två ytterligare dagar att göra recept som du redan har provat och gillade. I den tredje månaden för att övergå till en vegetarisk diet som du kommer att äta tre vegetariska rätter per vecka.

Som du handla mat, utforska den vegetariska sektionen för meatless pålägg, korv och andra vegetariska livsmedel. Delikatessbutikens avsnitt kommer att ha dessa poster. För vegetarisk frukost korv, smulad meatless hamburgare och andra föremål, titta i den frysta maten avsnitt. Börja utöka ditt vegetarisk kost till att omfatta enstaka luncher och frukostar.

I sju månader kommer du att äta en vegetarisk kost till middag varje kväll, och bör vara väl etablerade i vegetariska livsmedel för dina andra måltider också. Om det tar längre tid, det är okej också. Ät inte mat som är oattraktiv-det finns gott om goda vegetariska måltider ute, så ge dig själv tid att upptäcka dem.

För dem som inte tid att laga mat, har du tur. Det är mycket lätt att äta en vegetarisk kost genom att köpa hälsosam mat från den frysta maten avsnitt. Meatless hamburgare av olika slag, meatless kyckling parmesan, meatless buffel vingar och ett brett sortiment av andra vegetariska måltider.

följer samma grundläggande rutin genom att köpa fyra nya vegetariska rätter att prova. Prova en varje vecka, tills du bygga upp ett urval av måltider du vill. Varje månad fastställa att öka varje vecka vegetarisk måltid genom att lägga till en ytterligare dag. Införliva meatless deli livsmedel i din vegetarisk mat för luncher. Prova att koka färska grönsaker ibland, hela korn ris, och äta mycket frukt.

Det var en gång trodde att vegetarianer inte kunde få tillräckligt med protein i en vegetarisk kost. Denna myt har bevisats falskt. De flesta vegetarisk kost är hög i soja som är rik på protein. Meatless lunch kött, meatless hamburgare och nästan alla ersättningar kött är gjorda av soja. Andra livsmedel som baljväxter (bönor), hela korn ris, grönsaker och frukt bidrar alla till att ge protein. Om du har tillgång till dessa meatless produkter och livsmedel, bör det inte finnas några problem att få tillräckligt med protein i din nya vegetarisk kost.

Samtidigt som många läkare hävdar en väl balanserad kost lätt uppnås genom att helt enkelt äta en mängd olika livsmedel, vissa människor känner sig mer bekväm att komplettera en vegetarisk kost med en bra flera vitamin. Observera också att när du tappar kött från kosten, kommer dina smaklökar sannolikt ändras, så att du kan uppskatta en vegetarisk kost ännu mer. Av denna anledning kan du besöka vegetariska livsmedel som du kan förkasta i början av ditt uppdrag, eftersom de kan smaka olika i tid. Genom att byta över till en vegetarisk kost gradvis bör du hitta det inte bara lätt, men njutbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.