Vad är det bästa sättet att spåra mina menstruella cykeln?

Menstruation är avgivande av livmodern foder, vilket leder till en förlust av vävnad och blod under loppet av tre till fem dagar. Det inträffar en gång vart fjärde vecka. Denna återkommande kallas menstruationscykeln . Cykeln är olika för varje kvinna och varierar från 21 till 40 dagar, med ett genomsnitt på 28 dagar.

Veta när menstruationscykeln börjar och slutar hjälper till att identifiera oegentligheter som kan vara tecken på medicinska problem. Genom att vara medveten om var du är i cykeln hjälper till att undvika eller planerar graviditet. Genom att erkänna fysiska och känslomässiga förändringar, kan ni räkna med bättre ankomsten av din menstruation eller i början av din fertila fasen.

Det finns fyra metoder för att spåra menstruationscykeln:

1. Basal Temperatur

Detta är din kroppstemperatur när du vaknar på morgonen. Spåra din temperatur låter dig veta när du har ägglossning. Med en basal termometer, ta din temperatur vaginalt, oralt eller rektalt, enligt samma metod vid samma tidpunkt varje morgon.

före ägglossning, din temperaturförändringar med ungefär 0,25 ° F (0,1 ° C) varje dag. Från efter ägglossning till nästa period, ökar din temperatur med cirka 0,5 ° F (0,2 ° C) dagligen. Din mest fruktsamma perioden är ett par dagar innan du når maximal temperatur. Detta är den mest utmanande metoden för att spåra menstruationscykeln, eftersom temperaturen varierar vid minsta variationen i effekt, t ex sova sent eller läkemedelsanvändning.

2. Livmoderhalssekretet

livmoderhalssekretet är en flytande sekret som produceras av livmoderhalsen. Beloppet och konsistens av slem ändra hela menstruationscykeln. Spårning livmoderhalssekretet är enkelt och snabbt. Dessutom är det en exakt uppgift om var du är i din menscykel. Använd fingrarna eller silkespapper känna slem som helst under dagen.

I början av cykeln, det finns lite slem, vilket leder till torrhet i slidan. Mot ägglossningen blir sekretet klibbigt och vit eller mjölkaktig och grumlig, ett tecken på att du är på väg in dina fertila period. Du är mest fruktbara när ditt slem är halt, klar och stretchigt liknar rå äggvita. Post-ägglossning är sekretet tjock och grumlig, så småningom förvandlas till en mer trögrörliga och surare form mot slutet av cykeln.

3. Förändringar i livmoderhalsen

Även om detta är ett bra sätt att spåra din menstruationscykel, kan det ta några gånger innan du känner din livmoderhals väl. Sätt ett eller två fingrar djupt in i slidan tills du känner motstånd. Detta är din livmoderhalsen. Du kommer också att känna en grop eller strecksatsen, som företräder os , öppnas i livmodern.

livmoderhalsen kommer att känna sig fast och låg med ett stängt OS i början av menstruationscykeln. Det blir mjukare och högre med en mer öppnas os när du närmar dig ägglossning. Detta blir ditt fertila fönstret. Post-ovulation, livmoderhalsen återgår till sin första position. För ökad noggrannhet, kontrollera din livmoderhals vid samma tidpunkt varje dag.

4. Andra ändringar

Du kan följa din menstruationscykeln genom fysiska och känslomässiga förändringar. Men dessa är inte tillförlitliga indikationer på fertilitet och ägglossning. Använd denna metod tillsammans med andra metoder för en väl definierad tolkning av din cykel. Fysiskt kan du ha premenstruella kramper, svullna bröst, smärta i nedre ryggen och buksmärta under menstruationen själv. Känslomässigt kan du uppleva plötsliga humörsvängningar, både goda och dåliga.

Det bästa sättet att effektivt spåra din menstruationscykel är att kartlägga alla fyra metoderna på en kalender. Kartläggning din menstruationscykel är långtråkig. Därför krävs det tålamod och noggrannhet.

Börja med att välja en teknik som du är mest bekväm med. Du kan använda konventionell teknik, som en tuschpenna och kartong papper, eller köpa en vanlig kalender med stora rutan utrymmen. Annars använda datorteknik och Internet genom att utveckla ett kalkylblad eller nedladdning menstruationscykeln mjukvara till din dator eller handdator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.