Vad är det bästa sättet att avgöra min idealvikt?

uppnå en idealvikt är något som många skulle vilja göra, men visste inte vad det magiska numret kan stoppa vissa människor från att ens försöka. Lyckligtvis finns det några sätt att avgöra det bästa vikt för din kropp, och de oftast är beroende av faktorer som ålder, längd och kön. Vissa tar också hänsyn till ramstorleken, mängden muskler, och midjan till hip ratio. De vanligaste metoderna omfatta bestämning din kropp massa index, kropp tjock delen, och midjan till hip ratio.

body mass index, eller BMI, är ett av de mest populära sätt som människor kan hitta sin idealvikt. Detta nummer kan normalt att finnas för gratis på nätet, antingen i form av en höjd vikt tabell eller en vikt miniräknare. De flesta metoder för att fastställa BMI ta hänsyn till vikt och längd bara, vilket gör att muskler och byggstorlek normalt inte beräknas.

I allmänhet ett BMI på 18,5 eller mindre anses vara underviktiga. Över detta antal och mindre än 25 är det normala, och ett resultat över 25 är överviktig. Ett BMI på över 30 är feta. Med tanke på att muskler väger mer än fett, är det många idrottare veta att de är överviktiga enligt denna metod. Av denna anledning, de flesta läkare rekommenderar att denna metod för bestämning av idealvikt endast användas som en allmän ungefärlig siffra, särskilt om du har en hel del muskler.

En procedur som ofta anses vara mer rättvisande för dem med muskel är kroppsfett beräkning. Det finns sätt att mäta kroppsfett procent online gratis, främst genom att ange mätningar av hals, midja och höfter i en kalkylator. Vikt, längd, kön och genomsnittlig aktivitetsnivå är också faktorer som vanligtvis beaktas. I allmänhet friska kvinnor har en kropp tjock delen av 25 till 31%, medan män har det bättre mellan 18 och 25%. För att få en verkligt korrekt resultat är det ofta nödvändigt att gå till ett gym antingen mätas med passare eller vägas under vattnet.

Att mäta midjan till hip ratio är en annan metod för att räkna ut om du är på idealvikt och i form i allmänhet. Första åtgärd den minsta delen av midjan, vilket vanligtvis precis ovanför naveln. Nästa, den bredaste delen av höften mäts och sedan midjemåttet är dividerad med höften mätning. För kvinnor utför 0,8 eller lägre den lägsta risken för hjärtproblem, medan upp till 0,89 medför måttlig risk, följt av 0,9 eller mer med den högsta risken. Under tiden för män, mindre än 0,9 är den hälsosammaste nummer ha, medan upp till 0,99 indikerar måttlig risk för hjärtproblem, och en eller flera har den högsta.

Fastställande idealvikt är en uppgift som kan göras online i de flesta fall. Om korrekta resultat önskas, ska en läkare eller gym för att få det gjort professionellt är sannolikt den bästa metoden. Inte bara kan nå en idealvikt att du känner dig säker, men du kommer sannolikt också vara den lägsta risken för vikt-relaterade sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.