Vad är den genomsnittliga Viktökning under graviditeten?

Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten kan variera från kvinna till kvinna. Det är viktigt att diskutera denna fråga med din läkare istället för att använda en specifik vikt som mål. Lika viktigt är att du inte försöker gå ner i vikt under graviditeten och att om du noterar viktnedgång du få detta med din läkare uppmärksamhet.

Typisk viktökning under graviditeten kommer att vara ca 25 till 35 pounds (från 11,34 till 15,88 kg). Om du är underviktig innan bli gravid, kan läkare uppmanar dig att vinna lite mer än detta, kanske så mycket som 40 pounds (18. 14 kg). Detta beror förutom att sätta på vikten på din växande barn behöver din kropp också att skapa några fett butiker för vård och stelhet att leverera en baby. Dessa butiker enbart kan räkna med ca 5-9 pounds (2,27 till 4,08 kg) av de totala viktökning.

Om du börjar en graviditet övervikt, kan en läkare uppmuntra viktökning under graviditet som är lägre, eftersom du redan har några fettreserver för arbete och omsorg. Du kan bli ombedd att hålla viktökning under graviditeten mellan ca 15-25 pounds (6. 80-11,34 kg). Det är inte alltid så att du kan hålla kraven viktökning där de borde vara, men vissa mammor felaktig tänker att de måste fördubbla sina kalorier för att uppfylla deras växande barnets behov.

De flesta extra kalori krav kan uppfyllas genom att äta en extra 100-400 kalorier per dag. Om du redan har en hälsosam kost, kan du lägga till en mer måltid eller mellanmål till den. När din kost behöver förbättras, rådgöra med din läkare om den bästa kosten val för dig som inte kommer att lämna dig hungrig men har du inte äta mer än du behöver.

Vissa kvinnor oro för att det blir svårt att kasta vikt vunnits under graviditeten. Det kan hjälpa om du planerar att amma efteråt, eftersom detta anses ofta en av de bästa och mest hälsosamma sätt att sprida extra pounds, och det är hälsosamt för barnet. Det belopp du får som lagts ned fett lager används vanligen upp av stelhet av nya föräldraskapet och barnets behov av mat. När du har återhämtat sig från arbetsmarknaden och beroende på din läkares råd, kan du börja träna igen också, vilket kommer att hjälpa till att ta bort eventuellt överskott pounds.

Under graviditeten är många kvinnor uppmuntras att utöva åtminstone lätt motion, som kan bidra till att undvika extra viktökning under graviditeten. Detta är bra så länge din läkare säger så. Ibland kvinnor med hög risk graviditeter ombeds inte att starta träningen förrän senare i graviditeten eller uppmanas att undvika ansträngande motion när de når en viss punkt. Inte kompensera för brist på motion av svälta dig själv. Det är viktigt att du fortsätter att ge näring din kropp förändras med tillräckliga och hälsosamma måltider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.