Stämmer det att skriva på huden är ohälsosamt eller riskabla?

I allmänhet ibland skriva på huden med vatten bläck anses vara ofarligt. Oro uppstår när människor skriver på huden ofta med permanent bläck eller med bläck som har vissa färgämnen. Om man skriver på huden om syfte och sedan med hjälp av hud färg eller hud bläck är ett mycket bättre val, trots att även vattenbaserade färger kan orsaka hudirritation för vissa människor.

Det viktigaste med att skriva på hud med permanent bläck är att permanent bläck kan innehålla xylen. Xylen är ett giftigt ämne, men toxiciteten är normalt kopplad till inandning. Ett varumärke eller två av permanent bläck på huden, eftersom en använder en permanent penna troligen inte kommer att orsaka betydande skada.

Människor kan skada deras hud dock, genom att skära i huden och sedan skriva på huden med en permanent spritpenna. Detta är en typ av amatör tatuering som kan vara mycket svåra att bli av med och kan orsaka hudirritation och infektioner. Vanligtvis, om detta inträffar, måste man söka läkare för att bli av med märkning och behandla infektioner.

Vissa permanent bläck använder nu en alkohol-baserad substans i stället för xylen. Även om detta är mindre farligt än xylen, ändå kan irritera näsa, hals, mun och känslig hud. Båda typerna av permanent bläck pennor är farligare om bläcket är intagna eller stora mängder bläck inandning. Dock rekommenderar de flesta läkare undviker att skriva på hud med någon typ av permanent bläck.

Ytterligare om man har ett barn skriver på hud med permanent bläck är det mycket viktigt att ignorera de flesta Internet-råd som ges för att undanröja dessa skriftligen . Det kommer att avta med tiden, eller många använder alkohol handtvätt att minska utseende. Många föreslår att du använder lut, men detta är en mycket farlig arbetsmetod som ytterligare kan skada huden, och kan också vara farligt i små mängder vid inandning.

Om ett barn verkar inte kunna undvika att skriva på huden, håll bara vattenbaserade, giftfria markörer på sidan. Omvänt, låt barnet skriva om sin hud med särskilt utformad giftfri kropp färg eller bläck. Vattenbaserat bläck tenderar att vara lätta att avlägsna också.

Doftande bläck, populär bland barn, är inte ett bra val. Även dessa kan vara bestående och kan innehålla xylen eller andra lösningsmedel. Som väl de kan uppmuntra yngre barn att äta sin konst eller suga på markörer. Förtäring av xylen är farligt.

Färgämnen i tryckfärg kan också vara en potentiell irriterande. Vissa färger kommer nu endast att fungera på specialpapper och dessa är förmodligen det bästa för barn som vill skriva på själva eller väggarna, till exempel. Med regelbunden bläck, såsom de som används i kulspetspennor, skriver på huden anses inte vara farlig, även om enstaka person kan bli irriterad av färgämnen i bläck. Normalt för en sådan bläck anses giftig, skulle det vara att dricka tre eller fyra penfuls bläck. Tillfällig skriva på huden med en kulspetspenna, använder en liten mängd bläck, och är därför inte anses skadliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.