När ska jag ringa läkaren om mitt barns Fever?

Ett barns feber kan verkligen göra alla föräldrar känner sig berörda. Det är skrämmande när ett barn löper en mycket hög feber eller när de visas spolas och eländig. Det är viktigt att komma ihåg att febern verkligen svarar mot barnet att hjälpa till att slåss av infektioner, och en liten feber är inte alltid en bra anledning att gå till läkare. Det finns många tillfällen när ett barns feber visar kontakta din husläkare eller barnläkare, och dessa är beroende av barnets ålder, höjden på feber och andra symptom som kan indikera ett problem.

För barn, beror rekommendationen om feber på ålder i månader. Ett spädbarn under tre månader gamla behöver läkarvård om deras rektaltemperatur är 100,4 F (38 C). Under tre månaders ålder bör du kontakta läkare om en feber är 102 F (39,44) eller högre. Du bör också leta efter följande tecken som kan medfölja feber. Om ett barn är helt slö, mycket trött, eller inte svarar, kontakta din läkare omedelbart. Om kraftiga gråt eller irritabilitet medföljer ett barns feber bör du också kontakta läkare omedelbart, även om febern är lägre än den ovan angivna temperaturer. Du bör också uppsöka läkare omedelbart om rektal temperaturen ligger under 97 F (36,11 C), och barnet är mindre än tre månader gammal.

För barn under två bör du ta kontakt med din läkare om barnets feber varar i mer än en dag. Hos barn över två, kontakta din läkare om febern inte har upphört inom två till tre dagar. Äldre barn bör också utvärderas av deras beteende. För alla barn över två, om en feber är över 102 F (39,44 C), och den uppvisar barnet beteendeförändringar, det är en bra idé att komma i kontakt med barnläkare tidigare. Se upp för följande beteendeförändringar:

 • håglöshet
 • Extrem irritabilitet
 • upprepade kräkningar
 • svår huvudvärk
 • Unresponsive
 • Verkar i Pain
 • Klagomål av magont

Även om ett barns feber är under 102 F, om ett barn inte är att hålla ner vätskor på grund av kräkningar, eller inte svarar eller klagar över smärta bör man kontakta läkare. Din läkare kan också ge dig anvisningar om ditt barn har särskilda hälso omständigheter. Ett barn utsatta för öroninfektioner kan innebära att barnets feber är alltid en indikation för att ringa din läkare, oftast under kontorstid. Svårare hygienkrav kan antyda tidigare kontakt med en läkare, även efter timmar. Följ läkarens rekommendationer i denna fråga.

Föräldraskap kan också handla om tarmen instinkter när det gäller barn. Du kan ibland "känner" att något inte står rätt till, även när ett barns feber är lägre än de siffror som anges ovan. Om du har en känsla av att något är fel, och är oroliga för ditt barn, skulle de flesta barnläkare uppmanar dig att ringa. Föräldrar kan ta upp saker som de inte kan riktigt beskriva, och försäkra att allt är bra är ofta värd en läkare besök.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.