Kan äppelcidervinäger verkligen hjälpa mig gå ner i vikt?

Apple äppelcidervinäger är ännu ett av de trender modefluga kost. Hänvisningar till äppelcidervinäger orsakar viktminskning är egentligen inget nytt. Den första publikationen tyder ättika äppelcider orsakade viktminskning var 1958 boken, folkmedicinen av Dr DC Jarvis. Jarvis bok började trender och tendenser som äppelcidervinäger diet, som har kommit in och ut i popularitet sedan 1960-talet.

Problemet med Jarvis bok och alla andra böcker som följde hans råd är att studier har visat ättika äppelcider inte orsakar viktminskning. Råd för användning av ättika äppelcider föreslår att två matskedar före varje måltid. Teoretiskt sett kan detta göra en person vill äta lite mindre, eftersom många tycker smaken av äppelcidervinäger oattraktiv. Med andra ord kan det göra dig något mindre hungrig.

För att motverka den ganska otäcka smaken av äppelcidervinäger, vissa företag nu sälja den i tablettform. Om någon potentiell fördel är att komma från detta ättika, tar den i tablettform eliminerar det. Den mycket syrlig smak är nyckeln till att äta mindre och därmed möjligen kasta lite vikt. Att man blir smaken innebär att aptiten kommer inte att avskaffas som en följd av äppelcidervinäger.

Den goda nyheten om äppelcidervinäger är att det är osannolikt att hysa många biverkningar av andra läkemedel viktminskning. Det stimulerar inte centrala nervsystemet och därmed inte riskerar problemen med koffein eller efedrin baserade bantningspiller. Äppelcidervinäger har även vissa mineraler och vitaminer, vilket gör det bra för dig, även om den inte främjar viktnedgång.

I en kost-besatt kultur som USA fortsätter vi att leta efter den mirakelmedicin, eller mirakel diet som kommer att leda till omedelbar viktminskning. Många år av forskning i denna fråga har funnit att endast en vettig kost och tillräcklig motion främjar hälsosam viktminskning. Medan omedelbar viktminskning från produkter som äppelcidervinäger vore underbart, bör konsumenterna se upp falska påståenden, skrönor och oprövade ämnen.

American Academy of Family Physicians (AAFP) antyder att människor undviker dieter som hävdar enorma viktminskning belopp, vilket är mer än två pounds en vecka. Enligt AAFP bör människor inte heller prova någon diet som inte är baserad på näringsmässiga livsmedel, som gör dramatiska påståenden viktminskning eller som förespråkar att äta bara en sorts mat (protein, glassen kost, etc). Konsumenterna bör också vara försiktig med att någon diet som kräver en hel del pengar genast.

I verkligheten produkter som äppelcidervinäger gör oss undvika verklighet förlora vikt. Denna enkla sanning visat sig flera gånger av forskning, är att det säkraste sättet att gå ner i vikt är att äta en hälsosam måttlig kost och få mycket motion. Detta är inte en mirakelkur utan en sund inställning till mat och boende, som kan främja en gradvis viktminskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.