Hur väljer jag det bästa programmet familjeplanering?

Familjeplanering, definieras av Världshälsoorganisationen så, att "enskilda och par att förutse och nå önskade antal barn och avståndet mellan och tidpunkten för deras födelse", är en viktig del av hälso-och sjukvården för många människor runt om i världen . Det finns ett antal saker att tänka på när du väljer ett program för familjeplanering, allt från tillgänglighet till filosofin i programmet.

Även om många människor använder "familjeplanering" omväxlande med "preventivmedel," en familjeplanering Programmet handlar faktiskt om mycket mer än bara att förhindra graviditet. En stor del av familjeplanering handlar om att ha en diskussion om hur många barn en person eller ett par vill ha, och fastställa den lämpligaste tidpunkten och mellanrum mellan dessa barn. Detta innebär att en familjeplanering programmet även kommer att omfatta rådgivning och konsultationer för människor som är redo att bli gravid, eller som nu gravid. Familjeplanering omfattar även allmän reproduktiv hälsa och en god familjeplanering programmet bör erbjuda rutin tentor förutom råd och stöd till familjeplanering.

En sak som folk kanske vill tänka på när du väljer ett program för familjeplanering är sin egen tro om preventivmedel och deras personliga inställning till familjeplanering. Några fromma kristna, till exempel, kanske inte känner sig bekväma med en klinik som främjar användningen av hormonella och barriärmetoder för födelsekontroll, och kanske föredrar ett program för familjeplanering som erbjuder rådgivning och hjälp med naturliga metoder för familjeplanering, såsom rytm-metoden. Omvänt, en tonåring som försöker skydda sig från graviditet kanske föredrar ett mer omfattande program för familjeplanering som ger omfattande information om alla tillgängliga alternativ, tillsammans med rådgivning om sexualitet och säkerhet. Likaså par som arbetar med familjeplanering tillsammans kan ha olika behov än en person som är oroad över familjeplanering behov.

De alternativ som erbjuds av en familjeplanering program är viktiga, och många sådana program lista sina alternativ på deras broschyrer eller på sina webbplatser. Ett par planerar ett barn inom en snar framtid skulle vilja arbeta med ett program som ger mödravård och stöd, till exempel, medan en person som säkert tror att han eller hon inte vill ha barn kanske vill ha ett program som fokuserar på preventivmedel, inklusive permanent sterilisering metoder. Familjeplanering kan också innehålla fertilitetsbehandling för par som har svårt att bli gravid, då folk kanske vill överväga framgång av programmets alternativ fertilitetsbehandling.

Convenience också kan vara ett problem. Familjeplanering är mer effektivt när människor kan delta i ordinarie rådgivning sessioner och checkups, och när patienter som ordinerats mediciner preventivmedel kan hämta dem lätt så att de inte missar doser. En familj planerar program bör placeras på en plats som är lätt att nå, och den borde ha timmar som kommer att rymma en patients schema. Potentiella kunder också vill tänka på avgifter, och huruvida en familjeplanering klinik erbjuder glidande skala eller betalningsalternativ plan för människor som saknar förmåga att betala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.