Hur väljer jag det bästa Center Strålningsonkologi?

En Strålningsonkologi centrum är strålning behandlingar för människor med cancer. Fått diagnosen cancer kan vara skrämmande, och när strålning behandlingar rekommenderas som en del av behandlingen planen får cancerpatienter vet hur man hittar de bästa centrum strålbehandling av cancer för deras behov. Det finns ett antal överväganden att tänka på vid bedömningen alternativ och det är en bra idé att utvärdera flera centra strålbehandling av cancer innan plocka en plats för behandling, för att säkerställa att patienten får bästa möjliga vård.

Ett centralt inslag i en god strålning onkologi centrum ackreditering med en professionell organisation eller myndighet. Ackreditering innebär att centrum har ett engagemang för spetskompetens och en mycket hög standard av vård, och att det rutinmässigt utvärderas för att bekräfta att den iakttar normerna i ackreditera organ. Ett annat bekymmer är anställda. Idealet är att varje patient tilldelas en strålterapeuten, en läkare som specialiserat sig på att ge strålbehandling, och patienter bör få vård grupper som omfattar produkter inom medicinska dosimetrists som beräkna doser och platser för strålning behandlingar, och sjuksköterskor att ge vård under behandlingar.

Tjänster i samband med en strålning onkologi centrum kan också vara ett problem. Många patienter är mer bekväma med belägna på sjukhus, så att om de utvecklar komplikationer under strålning behandlingar, de kan få snabb medicinsk vård. Strålbehandling av cancer center kan även erbjuda grupper cancer stöd, hjälp med försäkring fakturering, psykoterapi och annat stöd som kan vara till nytta för patienterna. Patienter kan också avse graden av vänlighet och medkänsla i anläggningen, du kommer till en center strålning onkologi, bör patienter känner varm och välkomnade.

Närhet till patienten är en annan fråga. Reser för strålning behandlingar kan vara mycket obehagligt, och det hjälper till att få cancer vård i ett läge som är nära hemmet, eller på en plats som erbjuder boendealternativ för patienterna. Vissa cancer vårdcentraler, till exempel erbjuda subventionerade bostäder mycket nära till sina anläggningar så att patienter inte behöver resa för behandling.

Ett annat bekymmer är centrum meritlista med en patients viss typ av cancer , även ett centrum har en vårdgivare som är specialiserad på vilken typ av cancer patienten har och om strålbehandling av cancer center förfogar över den typ av strålbehandling patientens behov. Åldern på patienten är också en faktor, särskilt för barn. Pediatriska cancerpatienter behöver ett centrum strålbehandling av cancer som är specialiserat på barnsjukvården eller har en pediatrisk vårdteam på personal så att barnen får rätt behandling.

Ett av de bästa sätten att börja forska strålbehandling av cancer centra är att be om en rekommendation från en onkolog, cancer kirurg eller liknande medlem i en patients vårdteam. Patienter kan också vilja fråga patienten intresseorganisationer, efterlevande cancer och cancer stödgrupper för rekommendationer för centrum och specifik vårdgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.