Hur väljer jag den bästa leverantören sjukförsäkring?

Oavsett om du väljer ett transportföretag gruppförsäkring för att ge sjukförsäkring för ett företag, eller köpa enskilda sjukförsäkring, kan uppgiften att välja rätt leverantör sjukförsäkringen vara hotfull. Med så många möjligheter, kan det verka överväldigande att ta sig igenom alla alternativ och sätta sig på täckning som blir både prisvärd och bra för alla. Lyckligtvis håller några grundläggande faktorer i åtanke när du utvärderar olika leverantörer kommer att göra uppgiften mycket enklare att genomföra.

En av dina första steg i förberedelserna inför uppgiften är att göra en lista över vad du behöver i fråga om täckning. Detta ingår att ha en uppfattning om hur mycket du kan spendera i vägen för en månatlig premie, särskilda behov som måste beaktas och eventuella tidigare sjukdomar som kan påverka kostnaden eller omfattningen av sjukförsäkringen. Det är också en bra idé att bestämma om du vill stanna hos din nuvarande primärvården läkare, eller vara villig att byta läkare för att dra nytta av ett bra paket som erbjuds av en viss hälso-och försäkringsbolag.

Med dina grundläggande behov och önskemål definieras, kan du börja att undersöka olika typer av planer som erbjuds av olika leverantörer. Det finns tre konkreta planer som kan erbjudas av en viss hälso-och försäkringsbolag. Den offentliga postoperatören, eller Preferred Provider Organization, ger oftast lägre självrisker och andra förmåner, om den försäkrade väljer att använda sjukvårdspersonal i samband med leverantören nätverk. Emellertid föreskrivs i planen fortfarande täckning även om en av nätverk läkare utnyttjas.

HMO, eller hälsoorganisation och erbjuder i allmänhet en plan med lägre eller ingen självrisk och håller sig därmed ur utlägg för den försäkrade till ett minimum. Med en HMO, skapar sjukförsäkring tillhandahåller ett nätverk av vårdpersonal, och kräver att alla försäkrade tilldelas en primärvårdsläkare som är inom nätverket. I allmänhet betalar en HMO inte för medicinska tjänster som utförs av en av nätverk läkare om det inte är mycket ovanliga omständigheter, t. ex. en nödsituation.

POS eller Point of Service, är alternativet en intressant hybrid av HMO och PPO. Med denna typ av plan försöker hälsa försäkringsbolag att kombinera de bästa egenskaperna av båda planerna till en fungerande hälso-täckning paket. Till exempel kan en POS ge den försäkrade ett stort utrymme att välja ett primärvården läkare, utan också att ge förebyggande vård, som en fri årlig fysisk undersökning som en del av täckningen.

När du har en fast förståelse av de olika typer av täckning finns, ta en ordentlig titt på kostnaderna. Detta inbegriper inte bara de månatliga bidraget, utan även självrisk som måste vara uppfyllda för sådana poster som läkarbesök, medicinering och stora sjukförsäkring. Tillsammans med självrisker, se till att du förstår vilka typer av egenavgifter krävs, till exempel ett fast belopp per läkare besöker eller olika co-betalar för namn märke eller generiska läkemedel. Ha en uppfattning om möjligt av utlägg hjälper begränsa listan över möjliga val för ditt nya sjukförsäkring leverantören.

En aspekt som många förbiser när de överväger ett erbjudande om en viss hälso-och försäkringsbolag är omfattningen av sjukförsäkring själv. Se till att du vet reglerna för redan existerande villkor. Vissa insatser kräver en väntetid, som nio månader till ett år. Andra underkänna tidigare ingångna villkor permanent. Kontrollera också för vanliga sjukdomar som är undantagna från täckning helt och hållet, även om de inte tidigare. Om du hittar en rad vanliga sjukdomar som inte ingår i täckningen, att särskild medicinsk plan kanske inte för dig.

Välja rätt sjukersättningar tar lite noggrann screening och uppmärksamhet på detaljer. Men de insatser som betalar oftast för sig själva när det gäller att upprätta ett samarbete med en sjukförsäkring leverantör som uppfyller alla eller de flesta av dina behov och gör det med en hastighet som du kan rimligen har råd med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.