Hur mycket koffein som förbrukas av en vanlig människa?

Koffein konsumtion sker dagligen för många människor runt om i världen. Från morgon kopp kaffe till höga glas iste till lunch och desserter choklad efter maten, de flesta av oss har ingen aning om hur mycket koffein vi intar varje dag. Här är lite information om användning av koffein som kommer att bidra till att den genomsnittliga förbrukningen i ett perspektiv.

Det dagliga intaget av koffein varierar något från ett land till ett annat. Mycket av detta variationen har att göra med graden av kaffe och te konsumtionen inom en viss plats. Till exempel är kaffe enkelt samlat mest populära koffein dryck bland vuxna i många delar av världen. Detta förklarar till stor del på hur mycket koffein konsumeras dagligen av vuxna i USA och Kanada. I dessa två länder är den genomsnittliga förbrukningen per vuxen knappt 250 mg. Dessa siffror blek i jämförelse med rapporter från Sverige och Finland, där den genomsnittliga dagliga koffein intag av koffein uppges vara i intervallet 400 mg för vuxna som fyllt tjugoett år. I alla fall är kaffe nämnts som den främsta källan till denna dagliga infusion av koffein.

I andra länder, glider kaffe nerför stegen som den viktigaste källan till koffein. I Storbritannien och många andra delar av det brittiska imperiet, är te den dryck val och ger stor källa för dagligt intag av koffein. Vissa studier tyder på att den genomsnittliga koffeinintag för medborgare i Storbritannien på 300 mg sortimentet. Även te står för merparten av förekomst av koffein i den dagliga kosten, kaffe, läsk och choklad behandlar vinner mark.

För barn är det ofta uppskattat att i länder som USA, Kanada och Storbritannien att läsk och godis står för de största källorna till koffein i kosten. Fördelningen av hur mycket koffein barn konsumerar i genomsnitt är vanligtvis i intervallet 150-200 mg per dag. Tillsammans med läsk och godis, andra drycker såsom sportdrycker tycks vara köra upp det dagliga genomsnittet av hur mycket koffein våra barn tar i varje dag.

Vissa experter anser att detta är en tydlig indikation på utbredd koffein missbruk i vårt samhälle. Medan många stimulantia erkänns som beroendeframkallande, många människor tror lite eller inget om koffein. Att vara medveten om hur mycket koffein omger oss och väljer att begränsa vår dagliga intaget är det första steget mot att undvika en potentiellt beroendeframkallande situation, men ändå kunna njuta av alla livsmedel och drycker, vi älskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.