Hur kan jag hjälpa mitt barn Get Over Separation Ångest?

Separation ångest hos barn kan betyda mycket olika saker. Det kan hänvisa till den normala perioden flesta spädbarn går igenom, vanligtvis mellan åldrarna sex månader till två år, när de inser avsaknaden av deras föräldrar, ofta är särskilt mamma, och bli upprörd för det. Detta kan inträffa när föräldrarna lämnar rummet, satte barnet till sängs för natten, lämna ett barn på dagis eller med en barnvakt. Även om vaktmästaren är bekant och tyckte, att barnet fortfarande kan protestera mot att lämnas av föräldrar.

En annan form av separationsångest förekommer hos äldre barn och kan klassificeras som mild till svår. Barn som inte har varit i dagis eller förskola kan uppvisa en viss oro vid tanken på att gå till dagis. Denna oro kan få hjälp när barnet är upptagen i skolan, eller det kan finnas kvar. Svårare former av separationsångest hos äldre barn är en psykisk störning, besläktad med agorafobi och panikångest.

Denna typ av separationsångest kan orsaka allvarliga lidande för barnet och och det är viktigt att hjälpa ett barn genom detta, inte med järnhand, men med terapi och vänlighet. Ett barn med detta tillstånd är sannolikt att vara angelägen om många saker, och villkoret kan orsakas av antingen genetik eller tidigare trauma. I båda fallen, och i ännu mindre allvarliga fall är det viktigt att inte vara arg på barnet, som bara kommer att få mer ängsliga som följd.

För normal separationsångest fas i den tidiga barndomen, ibland är det bara en fråga om att vänta på barnet att återhämta sig och gå igenom det här utvecklingsstadiet. Det finns några saker du kan göra för att hjälpa barnet att förstå att föräldern kommer tillbaka:

1. När ett barn börjar visa separationsångest, försök om möjligt, hålla separation från barnet kort. Lämna barnet med en barnvakt och gå ut en timme som mest. Håll upp detta för ett par veckor. Successivt utvidga denna gång, eftersom barnet lär sig föräldrarna kommer tillbaka.

2. Det kan hjälpa att leka med barn som hjälper barnet förstå begreppet objektpermanens, en utveckling standard. Peek-a-boo är ett enkelt första spelet som hjälper barn inse att Hider kommer tillbaka och visas bakom händerna. Också gömma leksaker under filtar så baby kan hitta dem.

3. Om du måste sätta ditt barn i dagis tidigt, försök om möjligt att välja ett dagis med en låg omsättningshastighet, där du kan barnet bli bunden till vårdgivare som förväntas ligga kvar på sina jobb. Slå inte på daghem om du kan hjälpa det, eftersom barnet kan uppleva ångest att skiljas från en älskad vårdgivare.

4. Erkänna separationsångest som en normal utvecklingsfas som kommer att sluta. Uttrycka tålamod och hjälpa barnet sig igenom det hjälper dem att bli mer oberoende barn senare i livet.

Denna oro hos äldre barn kan ta sig många former. Barn kan inte gå till dagvård eller skolan, eller att de kan känna ångest främst på natten och vill sova med mamma och pappa eller vill ha en vuxen att stanna i rummet tills de somnar. Även denna punkt är omtvistad, det finns inget bevisat bevis för att tillåta ett barn att klättra i sängen med dig kommer att främja ett långvarigt beroende eller större separationsångest. I själva verket kan det leda till det motsatta och hjälpa barn känner sig mer oberoende och självsäker.

En del barn uttrycker mindre former av separationsångest i att vara orolig för att sova hemifrån. De vill inte att campa eller delta i sov över om deras föräldrar inte finns där. Återigen, detta kanske inte en sjukdom, utan bara ett steg, bäst hanteras genom att låta barnet får sin vilja fram när det går. Du kanske överväga att ta barnet för några övernattningar hemifrån för att klara sig vid att sova på olika platser. Om du tvingar barnet att hålla sig borta från hem när de inte vill, kan du mycket väl utsätta dem för förnedring av sina kamrater för att visa känslor och ångest. Detta kommer sannolikt att förstärka att de inte ska vara borta från hemmet.

När separationsångest är svår, med ett barn blir ängslig när som helst en förälder lämnar, barn centrerad terapi och familjeterapi är normalt anges. Itu med denna fråga tidigt kan hjälpa ett barn lära sig hantera känslor av ångest och får bättre självförtroende. Det kan också hjälpa barnet uttrycka någon underliggande rädsla som kan producera nervositet eller panik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.