Vilka utmaningar står inför bukspottkörtelcancer Patienter?

Pankreascancer patienter står inför många utmaningar och hinder under behandling. De exakta frågorna varierar från patient till patient, och kan bestämmas av skede av cancer vid tidpunkten för diagnos. Steg ett bukspottkörtelcancer kan vara behandlingsbara med läkemedel administreras mindre aggressivt än med patienter som har varianter slutstadiet av sjukdomen.

Pankreascancer uppstår när friska celler bearbetar eller mutera och börja växer snabbt. Dessa celler börjar ta över och förstöra friska celler som bygger upp vävnader i olika organ och kroppsliga system. I vilken takt detta sker beror på cancer, eftersom vissa växer snabbare än andra. Så småningom outnumbers antalet muterade celler friska, och underlåtenhet av kroppens system börjar träda i kraft.

Det finns tre huvudsakliga behandlingsalternativ pankreascancer patienter kan genomgå: cellgifter, strålning och operation. I vissa fall alla tre kommer att användas, medan det i andra, kan endast en behövas. De kvantiteter och varaktigheten av mediciner och operationer beror på hur aggressiv cancern är och hur långt det har spridit sig. Alla dessa behandlingar kan få stora biverkningar för patienten.

Cytostatika avser användning av kraftfulla läkemedel, används separat eller i kombination med en annan, som i allmänhet ges intravenöst. Dessa läkemedel är potenta vid avlivning mänskliga celler så att det blir ett vanligt val kämpar cancer. Nackdelen med denna behandling är dock att det inte mål och dödar endast cancerceller, men friska celler också. Detta kan leda till tillstånd som anemi, sänkt immunförsvar, illamående, kräkningar, håravfall och trötthet.

Pankreascancer patienter som genomgår kemoterapi måste förstå att det är en mycket kraftfull drog med mycket kraftfull biverkningar. Patienterna är ofta begränsad till sina sängar, ibland i ett sjukhus. Umgänge och social interaktion kan begränsas till lägre risk för sjukdom på grund av deras försvagat immunsystem. Ofta kan patienter bli mycket sjuka under behandling och inte känner för att utföra dagliga uppgifter.

Andra gånger är strålbehandling används antingen i stället för att som tillägg till kemoterapi. Denna typ av behandling orsakar många av samma symptom som kemoterapi, och på grund av den hårda typen av behandling är det ofta används för mer framåt cancer. Bukspottkörtelcancer patienter som genomgått strålning ofta sängliggande.

Kirurgi får endast utföras för ett av två skäl. Den första skulle vara att ta bort cancer i hopp om att det förfarande med andra behandlingar för att skicka cancer i remission. Detta är ofta möjligt i tidigare former av cancer. Det andra skälet till operation skulle vara att stryka de delar av cancer som kan orsaka smärta eller obehag för patienten.

Biverkningar av operation innehåller ofta ömhet på snittet platsen. Detta kan ta flera dagar. Läkemedel kan ges för att ge smärtlindring, vilket innebär att patienterna ofta är begränsade till en säng. Efter den inledande återhämtningen från operationen är klar patienter flyttar i allmänhet till andra behandlingar eller görs så bekvämt som möjligt medan cancer fortsätter att invadera deras kroppar.

Pankreascancer patienter står också inför många utmaningar som inte är direkt relaterade till behandlingen. Berätta för anhöriga och kollegor om sjukdomen är ofta det första av många svåra samtal. Barn kan vara förvirrad och rädd, och måste tröstas ens patienter kamp med sina egna känslor.

I obotliga cancerformer där döden är nästan säkert måste patienterna komma till rätta med utsikten att dö. Färdigställa juridiska dokument såsom testamenten och arrangemang frihetsberövad måste vara avslutade under en tid då de flesta patienter hellre vill tillbringa varje sekund med nära och kära. Vissa kan besluta att avstå från livstidsförlängande behandlingar för att undvika ytterligare lidande under sin senaste dagarna, medan andra fortsätter att kämpa ända till slutet.

Dessa beslut måste fattas av varje enskild patient, men kan göras svårare genom råd eller protester från nära och kära. Patienter måste ta itu med sina egna känslor av rädsla och tvivel, samtidigt som de ger tröst åt dem att de ska lämna efter sig. Detta kan vara den svåraste delen av en patients cancer resa.

Cancer överlevande har också många hinder att övervinna. Betala medicinska räkningar och åter anpassning till livet efter cancer kan vara svårt. Många bukspottkörtelcancer patienter blir oroliga för att cancern kommer tillbaka, och kan behöva rådgivning eller medicin för posttraumatiskt stressyndrom. Lyckligtvis, med det stöd de system och medicinska riktlinjer, kan de flesta cancer överlevande gå vidare till nästa fas av sitt liv med stor framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.