Vilka är riskerna med hantering av petroleumprodukter, till exempel Auto Fuel?

Exponering för petroleumprodukter som bensin kan påverka hud, ögon och andningsorgan. Petroleum tenderar att vara de farligaste när dess rök inandning, men långvarig exponering mot huden medför också risker.

Om man regelbundet kommer i hudkontakt med oljeprodukter, den bästa metoden för att minska exponeringen för använda handskar. Om en till exempel pumpar gas till en levande, handskar kan minska exponering av huden.

Med tiden hantering av petroleumprodukter kan leda till vävnadsdöd i huden. Man kan utveckla en torr utslag, eller sprucken hud. Om man pumpar bränsle, då det bästa sättet att minska risken är att tvätta händerna direkt efter pumpning.

Petroleumprodukter på händerna kan även överföras till ögonen, om man tar händerna i kontakt med ögonen. Eye exponering för olja kan orsaka brännskador i ögonen, som för gott kan påverka synen. Handtvätt direkt efter exponering rekommenderas att undvika denna risk.

Tvätta händerna efter petroleumprodukter är värdefull också, eftersom petroleumprodukter i form av bensin är brandfarligt. Om man är en rökare, och lyser upp en cigarett efter pumpa gas kan det finnas tragiska konsekvenser. Händerna kan lätt fatta eld när de har varit utsatta för petroleum.

I form av vaselin, som Vaseline är petroleum närvarande tros orsaka några risker för huden. Det kan dock bryta ner kondomer och bör aldrig användas som en sexuell smörjmedel. Den kan också innehålla föroreningar eller andra kemikalier, som kan orsaka hudskador efter lång tids användning.

Det främsta riskerna för petroleumprodukter är att den ofta innehåller andra kemikalier när de behandlas som kan vara farliga för hälsan. Således många petroleumprodukter som bränsle kan vara riskabelt för hälsan på det sätt som anges ovan.

att finslipa på olja för användning i andra produkter har lett enligt vissa miljörapporter, till markförorening, särskilt med de kemikalier som används för att förfina petroleum. Miljöaktivister anser att sådana föroreningar kan komma in vatten och källor mat, vilket skapat en hälsorisk för alla individer. Dessa uttalanden är inte bevisat. Men eftersom tidigare resultat på olja tillsatser, är det säkert att anta att en ska vara försiktig, särskilt runt auto bränsle och motorolja, och tvätta händerna noggrant efter exponeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.