Vilka är några av de vanligaste orsakerna till sömnlöshet?

Det finns många möjliga orsaker till sömnlöshet. Från enkla sådana, som grannens skällande hund, till de mer subtila sådana, exempelvis för mycket ljus eller ett rörigt sovrum. Orsaker till sömnlöshet kan också innehålla en brist på sunda vanor som att dricka vatten och träna. När den är klar i rätt tid, även dessa hälsosamma åtgärder kan leda till brist på sömn. Om du befinner dig har en hård tid när det gäller att sova, ta en titt på några av de vanligaste orsakerna till sömnlöshet och hur man hanterar dem.

En av de vanligaste, och ändå ofta ignoreras, orsakerna till sömnlöshet är röran. Oavsett om du är en Feng Shui efterföljare, är sanningen den att sinnet har svårt att komma förbi den oordning omkring dig. Förvandla ditt sovrum till en miljö ledande till sömns genom att rengöra och organisera. Gå ett steg längre än och dekorera med pastellfärger, humör blixten och mjuka tyger, som alla är användbara när det gäller att lugna sinnet.

Stress är en annan av de vanligaste orsakerna till sömnlöshet. När du hamnar i säng och allt omkring dig lugna ned, börjar ditt sinne racing. Om källan till stress är morgon, försök hålla en tidning eller en att göra-lista så att du inte hemsöka om att glömma. Om det är något särskilt som har varit oroväckande dig, ta dig bort spänningen genom att meditera eller utöva djup andningsövningar.

Vissa hälsosamma vanor kan också bli orsaker till sömnlöshet. Motion är ett bra exempel, eftersom det kan faktiskt väcka dig om det görs för nära läggdags. Detsamma gäller för dricksvatten, gör det för sent på kvällen, och du kommer att vakna genom natten att använda toaletten. När vaken, kan det bli svårare att somna om.

Andra vanliga orsaker till sömnlöshet är: med hjälp av ditt sovrum för arbete, kryddstark mat och halsbränna, ett sovrum som är för ljus, går till sängs hungriga, vissa receptbelagda läkemedel, alkohol och rökning. En obekväm säng kan också vara att skylla. Om din madrass är för gammal, sängen för liten, eller du lider av ont i nacken på grund av en dålig kvalitet kudde, överväga att ändra dessa så att du kan få en god natts sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.