Vilka är nackdelarna med elektroniska journaler?

elektroniska journaler verkar vara den nuvarande trenden inom sjukvården, och du hittar många läkare, allierade hälso-och sjukvårdspersonal, apotekare och sjukhus med någon form av elektronisk registrering av patientdata. Trots de många fördelarna med ett mer enhetligt dokumentera sjukvård och samordna vård när patienter se flera specialister, finns det några nackdelar med elektroniska journaler. Eftersom patienter mer regelbundet uppleva läkarbesök med elektroniska patientjournaler (EHRs) dessa kan upptäcka några av de nackdelar omedelbart. Andra problem uppstår "bakom kulisserna", utanför en patients övervakning.

Ett av de främsta nackdelarna med elektroniska journaler är att starta upp kostnaderna är enorma. Inte bara måste du köpa utrustning för att registrera och lagra patient sjökort (mycket dyrare än papper och skåp fil), men ansträngningarna måste vidtas för att konvertera alla diagram i elektronisk form. Patienter kan vara i en övergångsperiod staten, där gamla skivor ännu inte har konverterats och läkare vet inte alltid detta. Vidare tillägger utbildning i elektroniska journaler programvara ytterligare kostnader att betala människor att ta utbildning och att betala lärare att undervisa utövare.

Trots utbildning, de flesta människor att skapa journaler är nu sjuksköterskor, och ofta läkare. Bristande kunskap om tekniken, särskilt när ett EHR programmet genomförs ett betydande sätt kan skada patienten tid som läkaren eller sjuksköterskan kämpar med obekant utrustning. Många patienter rapporterar besök hos läkare där läkaren har att avleda fokus att räkna ut hur du anger saker elektroniskt och därmed har mindre tid för patienten. Sjukvård i redan överbefolkade kontor kan försenas när tekniken är inte tillförlitlig. En frusen dator kan stjäla minuter eller mer från sluten vård för den dagen. Det är också fortfarande lätt att missa inspelning relevanta detaljer, eller att skriva in felaktiga uppgifter.

Tillsammans med minskning av läkare /patient tid, vissa tycker att elektroniska journaler och deras medföljande system har depersonalized läkarbesök eller behövs samtal till en doktorn. Protokollet av ett system kan kräva, till exempel till patienter frågor att skickas till en läkare, även om en receptionist tar dem och även om läkaren passerar som receptionist flera gånger om dagen. Detta kan öka väntetid för callbacks eller för läkare e-post, särskilt om e-post inte kontrolleras regelbundet.

Dessutom finns det inte en elektroniska journaler system. Det finns många. Effektivisera vården kan endast uppnås när ett enda system används, då två eller flera system inte fungerar tillsammans. Om sjukhuset använder ett annat EHR system än din primärvården läkare, kan journaler inte är tillgängliga till sjukhuset, eller vice versa från sjukhuset till läkaren. Elektroniska journaler kan minska kontor pappersarbete, men de får inte samordna vården mellan olika behandlande läkare, apotek, och allierade vårdpersonal som de lovar att göra när olika system används av varje grupp.

Slutligen , en del är bekymrade över att deras sjukjournaler, som bör vara helt konfidentiellt. Hackare kan i sista hand kunna ta sig in EHRs trots säkerhetsåtgärder och de kan sedan släppa konfidentiell information till andra. Detta har vissa patienter orolig för hur säkert och konfidentiellt deras elektroniska journaler egentligen är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.