Vilka är de vanligaste makuladegeneration symptom?

makuladegeneration, en tilltagande ögonsjukdom som består av en gradvis degeneration av gula fläcken, ett område i mitten av ögat, åtföljs med en rad olika symptom, som alla kretsar runt synförändringar. Makuladegeneration är vanligare hos vuxna över 50 år, och om folk känner igen makuladegeneration symtom, bör de söka vård så att de kan få en diagnos och diskutera sina optioner med en läkare. Patienterna bör också vara medvetna om att makuladegeneration är smärtfri, och om smärta medföljer synproblem är makuladegeneration ansvarar inte för ändringar.

Detta tillstånd inträffar vanligen långsamt under loppet av tiden, vilket gör uppkomsten av makuladegeneration symtom mycket gradvis. Många patienter inte inser omfattningen av den skada eftersom de börjar med någon öga är bättre tills symtomen växer så dåligt att de är lätt att identifiera. Regelbundna vision undersökningar kan användas för att upptäcka makuladegeneration på ett tidigt stadium, och att identifiera andra ögat som skulle kunna behandlas och botas helt i andra led som diabetesretinopati.

Människor med makuladegeneration kommer inte att bli blind, men mitt i deras vision kommer gradvis att bli otydliga, vilket kan göra det svårt att utföra grundläggande uppgifter. Makuladegeneration symtom börjar ofta med dimsyn eller suddig syn, och svårigheter med att se föremål på nära håll eller på längre avstånd. Med tiden kan människor utveckla döda vinklar och varumärken i deras ögon som är störande eller irriterande.

Ett av de klassiska makuladegeneration symptom kan illustreras med hjälp av ett rutnät av raka linjer. Som degeneration fortskrider kommer räta linjer visas böjda i drabbade ögat, vilket innebär att ett rutnät inte kommer att läsa som en fyrkant, med patienter som klagar att linjerna blir böjning och torg i nätet är deformerade. Makuladegeneration symptom kan också innebära en skillnad i färgseende och synskärpa mellan ögonen, och den snedvridning av former mellan ögonen. Till exempel kan ett öga uppfatta ett gult streck på vägen som relativt rak, medan den andra kanske tycker det är böjning.

Många människor med makuladegeneration också erfarenhet haziness i sin vision, och de vanligtvis har svårt i svagt ljus miljöer. De kan börja använda mer ljus för att se när de arbetar med projekt, eller känner discombobulated i mörka rum. Hallucinationer är ett annat symptom på makuladegeneration, som kan förekomma hos vissa patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.