Vilka är de vanligaste heroin Utsättningssymtom?

Heroin abstinenssymptom har känt dramatiserat i många filmer och TV-serier, vilket gör dem bekant för många människor. Samtidigt som vanligen inte livshotande, tillbakadragande från heroin och andra opiater kan vara smärtsamt och obehagligt, vilket gör det svårt för människor att skaka sina läkemedel beroenden. Det finns ett antal tekniker som kan användas för att hantera heroinabstinens, inklusive långtidsvård för fd missbrukare som är avsedd att hindra dem från att återvända till heroin använda.

Symtom av heroinabstinens kan ange i så snabbt som ett par timmar efter den sista dosen av läkemedlet och de har vanligtvis topp mellan 48 och 72 timmar efter den sista dosen. Inom en vecka bör återtag har avtagit, även om patienten kan uppleva vissa kvarvarande svaghet och smärta. Även om patientens fysiska beroende av läkemedlet kan vara över på denna punkt, han eller hon brukar fortfarande har ett psykologiskt beroende, tack vare det faktum att drogen i grunden förändrar hjärnans kemi.

Vanliga symtom heroinabstinens omfattar: illamående, kräkningar, diarré, frossa, en rinnande näsa, gåshud, svettningar, tårar, sömnlöshet, värk och smärta i muskler och leder, extrem oro, gäspningar, magkramper, och utvidgade pupiller. Många patienter upplever också psykiska symtom som ångest och depression, med svåra cravings för drogen. De kan också utveckla muskelspasmer i benen som orsakar dem att sparka.

Eftersom cravings för heroin kan bli intensiv under heroin avgiftning, många drogberoende specialister rekommenderar att människor har bolaget, medan de försöker sparka en heroin vana. Kliniker och sjukhus finns tillgängliga för människor som föredrar noggrann medicinsk övervakning, och dessa platser har en fördel av att missbrukaren ur sin normala miljö, vilket kan göra cravings mindre intensiv. Dessa webbplatser erbjuder också mer behandlingsalternativ för symtom heroinabstinens.

Mediciner kan användas för att hantera symtomen heroinabstinens, öka patientens komfort. Dessa inkluderar antianxiety droger, läkemedel för att behandla muskelvärk och spasmer, antinausea droger och andra läkemedel för att behandla enskilda symtom. Medicinsk behandling är oftast ihopkopplade med psykiska och beteendeterapi som är avsedd att stödja den beroende genom indragning processen.

Varje patient är unik, vilket innebär att inte alla människor upplever samma symptom heroinabstinens, och tekniker som bidrar till en narkoman sluta kanske inte fungerar för en annan. Att se en specialist kan hjälpa någon att skapa ett effektivt behandlingsprogram som kommer att öka chans att lyckas. Många specialister understryka att missbruk endast kan förvaltas och behandlas, inte botas, som en påminnelse om att beroendet är ett livslångt problem som inte slutar med att avsluta narkotikamissbruket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.