Vilka är de vanligaste autoimmuna sjukdomen symptom?

När kroppens immunförsvar ändras, av okända orsaker och börjar skada kroppen, kallas det en autoimmun sjukdom eller störning. Det finns ingen bot, och autoimmuna sjukdomar kan vara mycket svåra att diagnostisera. Detta beror på så många av de vanligaste autoimmuna sjukdomen symptom kan orsakas av valfritt antal vanliga sjukdomar och störningar.

En av de vanligaste autoimmuna sjukdomar symtom är trötthet. Kroppen är klädd i sig och kämpa mot sig själv. Den inflammation som orsakas av dessa sjukdomar kan också orsaka trötthet. Smärtan gemensamma för de flesta autoimmuna sjukdomar, liksom den totala stress för kroppen, kan också leda till en person trött nästan hela tiden.

En annan av de vanligaste autoimmuna sjukdomar symtom är en förändring i vikt utan samband med intaget eller hur mycket motion man får. Många typer av autoimmuna sjukdomar, till exempel Addisons sjukdom, Grave's disease (hypertyreos), lupus och irriterad tarm kan leda till viktminskning. Samma villkor, i vissa människor, kan också leda till viktökning. Viktökning centraliserad till bålen, får armar och hals vara ett symtom på Cushings sjukdom.

Feber är en annan av de vanligaste autoimmuna sjukdomen symtom. En autoimmun sjukdom orsakas av en alltför reaktiv immunsystemet och som har börjat att upptäcka delar av kroppen som ett hot. Kroppens immunsystem reagerar på detta hot på samma sätt som den skulle reagera på andra skadliga intrång, till exempel ett virus, bakterier eller parasiter. Febrar är en kroppens naturliga sätt att bekämpa infektioner. När kroppen ständigt kämpar en uppfattas infektion, blir en feber mycket vanligt.

människor som lever i en autoimmun sjukdom ofta är i en mycket smärta. Ledsmärta, muskelsmärta, ömma punkter eller alla-över smärta är alla vanliga autoimmuna sjukdomen symtom. Smärtan kommer från kroppen angriper sig själv, vilket kan orsaka en hel del obehag. Reumatoid artrit, till exempel, kännetecknas av en svår stor smärta i lederna. Febern orsakas av vissa autoimmuna infektioner också kan orsaka smärta och ovanligt höga nivåer av ömhet och känslighet.

Andra vanliga autoimmuna sjukdomar symtom är högt blodtryck, yrsel, domningar och molnigt tänkande, även kallat hjärnan dimma. Det kan också vara förändringar i humör, sexlust och magbesvär, som förstoppning, diarré, gaser, uppkördhet eller illamående. Alla som har återkommande oförklarliga symtom, såsom de som är gemensamma för autoimmuna sjukdomar, bör kontakta en läkare för diagnos och behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.