Vilka är de bästa sätten att skydda Gastrointestinal hälsa?

skydda gastrointestinala hälsa är i allmänhet inte komplicerat. Många av de rekommenderade förebyggande åtgärder är frågor av sunt förnuft och god praxis. Dessa inkluderar noggrann tvättning av händer och mat, och äta mat som är ordentligt tillagade.

I USA finns det oftast skyltar på toaletterna som påminner anställda att tvätta händerna. En av de största fienderna till gastrointestinal hälsa är smutsiga händer. Många infektioner och virus sprids när människor inte tvättar sina händer eller när de inte tvättar dem ordentligt.

Det finns en vanlig missuppfattning att rena händer är viktigast när man arbetar med livsmedel. Det är sant att människor som arbetar med livsmedel måste vara särskilt försiktiga, men det är viktigt för alla att tvätta händerna noga. Detta beror på att folk röra saker som andra människor kommer i kontakt med, då ofta röra sina ansikten eller mat. Det är viktigt för människor att fundera på hur ofta de rör delade objekt, såsom dörrhandtag eller räcken, sedan äta innan tvätta händerna.

Många mag hälsoproblem uppstår även från livsmedel som inte har ordentligt rengjorda. Vissa infektioner är kopplade till vissa typer av livsmedel. Till exempel är salmonella i allmänhet knuten till ägg och fjäderfä. Andra livsmedel kan dock även vara smittade med salmonella. Det är därför folk varnas för att inte använda samma kniv eller skärbrädor för rått kött som de använder för grönsaker och andra livsmedel.

Även när en person tar hand att tvätta sin mat ordentligt, han behöver också lagra den ordentligt och koka den helt. En person bör undvika att lagra rå kött, fisk och skaldjur där de kan komma i kontakt med andra livsmedel. Det är också viktigt att livsmedel förvaras vid en lämplig temperatur. Livsmedel har riskområdena, och om de får stå sysslolös vid dessa temperaturer kan de göra folk mycket sjuk.

dåligt tillagat kött och skaldjur kan också leda till ett antal gastrointestinala hälsoproblem. För många människor, sällsynta kött och råa skaldjur är attraktiva. Äta dessa poster, dock innebär risk för infektioner. Det finns matlagning temperaturer som bör nås för kött och skaldjur att garantera säkerheten. Dessa är lätta att hitta i kokböcker eller på Internet, och kontrolleras med ett enklare kök termometer.

Resande kan också utgöra hot mot mag hälsan om folk inte är försiktig. På vissa ställen har vattnet innehåll som infödda är vana vid. När en utlänning dricker samma vatten, kan han bli mycket sjuk och kan till och med behöva läggas in på sjukhus. Det är mycket viktigt att kontrollera om en utländsk destination har lämplig dricksvatten innan du reser.

undvika dricksvatten räcker inte på ställen där vattnet inte är lämpligt. En person bör också vanligtvis undvika isbitar, om de inte har tillverkats av flaska eller behandlas vatten källor. Det är också ganska riskabelt att äta vissa råa livsmedel i dessa platser. Sallader, till exempel, bör undvikas om möjligt såvida de inte är personligen beredd. Dessa poster är i allmänhet tvättas med lokala vatten och sannolikt fortfarande vara delvis blöt när den serveras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.