Varför ser min Solbränna värre efter dusch?

Solbränna kan vara en smärtsam påminnelse om att glömma solskydd på en varm sommardag. Solbränna är antingen av första graden eller andra gradens brännskada på huden, beroende på längd och svårighetsgrad av exponering för solens UV-strålar. Många människor tar en kall dusch för att lindra den brännande i huden, men sedan tycker att det gjorde deras solbränna ser värre ut. Men en dusch kommer faktiskt inte göra solbränna värre och i verkligheten faktiskt kan hjälpa det.

varför en dusch kan göra en solbränna ser värre ut varierar. Det tar minst två timmar efter långvarig, oskyddad solen för första tecknen på rodnad ska visas. Det tar nästan 24 timmar innan den fulla omfattningen av skadorna är synlig. Eftersom de flesta människor dusch efter att ha på stranden eller poolen eller har varit på någon annan utomhusaktivitet, en dusch kanske verkar ha gjort en solbränna ser värre ut enbart på grund av den tid som har förflutit.

Ett annat skäl till en dusch kan göra en solbränna ser värre är att de flesta människor med solbränna ta svala duschar. Kallt vatten stänger porerna i huden, vilket i sin tur fällor i värmen och kan göra huden verkar rödare. Medan en sval dusch känns bäst, det kan göra din solbränna ser värre ut och fälla värmen. En varm dusch går inte att stänga porerna och värmen kan komma ut. Varma duschar bör undvikas med solbränna.

Det finns flera skäl till att en dusch kan vara bra för solskadad hud. Vattnet hjälper hydrat huden och hålla den ren. Med rätt skötsel mest solbränna lösa med minimal om någon kortsiktiga komplikationer. Håll huden väl återfuktad, men tillämpar inte vaselin, smör eller något annat smörjmedel som blockerar porerna. Aloe är en av de bästa behandlingar för solbränna. Många hudkrämer och geler innehåller aloe. Cool komprimerar gjorts med handdukar eller dukar tvätta kommer också att bidra till att lindra smärtan.

dricka mycket vätska för att ersätta förlorad fukt och undvika uttorkning. Undvik inte duschar, även om du tror att det gör att din solbränna ser värre ut. Ren hud kommer att förhindra infektion, vilket är sällsynt men kan inträffa, och återfuktande efter en dusch hjälper till att förhindra peeling. Om du upplever kraftig solbränna eller extrem smärta eller din solbränna åtföljs av symtom som kräkningar, uttorkning, eller yrsel, bör du ringa din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.