Varför måste jag att fortsätta att ta antibiotika efter att jag må bättre?

Många patienter känner ett recept för att ta antibiotika som verkar gå i evighet. Det kan vara mycket frestande att sluta ta antibiotika innan utbildningen är genomförd, särskilt när patienterna börjar må bättre. Men läkare rekommenderar att patienter som fortsätter att ta antibiotika tills kursen är avslutad för ett antal skäl. Patienter bör ta denna rekommendation på allvar, som inte fortsätter att ta antibiotika kan leda till läkemedelsresistens, ett växande folkhälsoproblem.

Innan förklarar varför du ska ta antibiotika hjälper det att tänka på hur antibiotika fungerar. Antibiotika skrivs ut för att bekämpa sjukdomsalstrande organismer som har invaderat din kropp. Det finns ett antal olika typer och klasser av antibiotika, som alla har olika effekter på dessa bakterier. Penicillin är en av de mest kända antibiotika, eftersom den revolutionerade västerländsk medicin genom att villkor såsom gonorré behandlingsbara.

När antibiotika först in på marknaden, var de hälsades med enorm entusiasm, eftersom de snabbt och effektivt behandlas en rad villkor. Dock började läkarna att notera att tidigare behandlingsbara villkor var plötsligt inte längre går att bota genom ett antibiotikum, och att det kan ta flera för att behandla tillståndet. Detta fenomen kallas "antibiotikaresistens" eller "läkemedelsresistens", och det ledde till stor efterfrågan på mer antibiotika läkemedel.

När du tar antibiotika, kan de inte omedelbart döda alla organismer i kroppen. Ytterligare doser kommer att ta ut resten av bakterier, Om du fortsätter att ta antibiotika. Om du slutar att ta antibiotika för att du känner dig bättre, du har direkt bidragit till utvecklingen av bakterier i kroppen, genom ogräsrensning ut svagare individer som var resistenta mot detta antibiotikum. När du går om din dagliga aktiviteter, kommer du omedvetet överföra bakterier som har utvecklat en resistens mot antibiotika.

Även om du inte bryr dig om att sprida resistenta infektioner till resten av befolkningen, kan du vill pröva din egen hälsa. Antibiotika dödar massor av goda bakterier med de onda och gör din kropp mycket infektionskänsliga. Om du bara slå ut en del av de bakterier som orsakar infektionen, kan du uppleva ett allvarligt återfall, och eftersom bakterierna har utvecklat resistens mot den ursprungliga antibiotika, kan du behöva ta en kurs i en annan drog. Eftersom de flesta läkare börjar med lättillgängliga och billiga antibiotika, i hopp om att de kommer att vara effektiva, kommer kostnaden för behandling även gå upp, som i större utsträckning effektiva antibiotika droger är också dyrare.

antibiotika doseringar mycket noga beräknad för att se till att de kommer att slå infektionen ut av ditt system. Genom att ta den rekommenderade dosen vid samma tidpunkt eller de tidpunkter varje dag, du omfattas bakterierna på ett konstant bombardemang av dödliga droger. Efter en eller två doser, ett stort antal bakterier kan vara död, vilket gör att du kan må mycket bättre, men läkemedlet kursen är inte över, eftersom inte alla bakterier är borta. Om du fortsätter att ta antibiotika, undanröja du personer som kan ha vissa naturliga motståndskraft, så att de inte kommer att kopiera och sprida.

En av de viktigaste orsakerna till resistens är underlåtenhet att fullfölja föreskriven antibiotika regimer. Detta är ett stort problem med många sjukdomar, inklusive tuberkulos och Staph. I vissa fall kan en läkare försöka upp till fyra antibiotika innan man hittar en som fungerar, och hos immunsupprimerade patienter, t. ex. mycket små barn eller äldre personer, kan detta resistenta infektioner visar sig vara dödlig. Genom att välja att fortsätta att ta antibiotika, spelar du en viktig roll i den globala hälsan.

Det samma gäller dina djur, också! Antibiotikaresistens inom veterinärområdet är också ett stort problem, främst på grund av profylaktiska doser ges till husdjur. Men husdjur får lägga på problemet också. Ägare kan hävda att medicinering sina djur är för svårt att tidskrävande och slutar en vanlig drog regim gång djuret verkar vara mår bättre. Precis som hos människor, kan detta leda till läkemedelsresistens och kostsamma återfall av det ursprungliga problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.