Vad innebär ett antal vita blodkroppar av så många att Count (TNTC) Ange?

När en sjukdom eller andra problem misstänks, kommer en läkare att genomföra en fullständig blodstatus (CBC). Detta räknas bland andra komponenter i blodet, de vita blodkropparna. Denna särskilda räkna kallas en vita blodkroppar (WBC) . En WBC av alltför många för att räkna (TNTC) kan tyda på flera sjukdomar eller sjukdomar.

Vita blodkroppar är ansvariga för att bekämpa infektioner. De produceras i benmärgen. När en WBC är TNTC, infektion eller sjukdom kan misstänkas.

De vita blodkropparna består av fem olika typer av celler, som alla spelar en annan roll för att bekämpa infektioner. Dessa inkluderar monocyter, neutrofiler, lymfocyter, basofiler och eosinofiler. När infektion eller sjukdom förekommer, översvämningar kroppen i blodbanan med vita blodkroppar i ett försök att bekämpa inkräktaren. För en WBC till stöd i diagnos måste det finnas en skillnad i antal för varje typ av vita blodkroppar.

neutrofiler, som utgör majoriteten av de vita blodkropparna, ca 56%, är en av de viktigaste aktörerna i kampen mot infektion. De är kallade "soldater", utkämpar kriget mot fronten. Räkningen av neutrofiler kommer att visas på en WBC som antingen en absolut neutrofilantal (ANC) eller en absolut granulocyter (AGC) . En ANC eller AGC av TNTC är anledning till oro.

En WBC av TNTC är inte alltid anledning till djup oro. En ökning av vita blodkroppar kan ofta tyda på att kroppen reagerar på en allergen eller till en mindre infektion. Det kan också indikera skador på vävnad, t. ex. den som orsakas av en hjärtattack, kirurgi eller brännskador. Extrem emotionell eller fysisk stress kan höja WBC, även om den inte kan orsaka en följd av TNTC. Vissa mediciner, inklusive kortikosteroider, anti-beslag medicinering och antibiotika, kan också orsaka en TNTC resultat.

Svår blodbrist kan höja WBC, samt njursvikt, tuberkulos, lupus, undernäring och reumatoid artrit. Problem med sköldkörteln, underactive binjurarna eller en borttagen mjälte kan orsaka en TNTC resultat också. Allvarliga orsaker till en TNTC resultat innehålla villkor benmärgen såsom myeloproliferativa syndrom, systemisk sjukdom, leukemi och cancer. En undersökning visar att extremt höga WBCs bidra till en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt bland kvinnor i åldern 50 till 79.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.