Vad bör jag tänka när man köper en Folding rullstol?

Det finns många typer av rullstolar att överväga när det är dags att köpa en, men en hopfällbar rullstol är den mest populära typen. Även handikappade idrottsmän ofta väljer att använda en hopfällbar rullstol under tävling. Detta beror främst på en hopfällbar rullstol säkerställer komfort samtidigt som den är mångsidig. Dessutom kan en hopfällbar rullstol lättare tillgång och fri rörlighet.

En hopfällbar rullstol har många rörliga delar. Dessa delar genomgår en stor stam, som med alla rullstol, men är ofta lättare att reparera än delar i andra rullstolar, eftersom de inte är lika strikt byggas. Portabilitet är ett annat plus att en hopfällbar rullstol eftersom det gör det möjligt att transportera stolen lätt. En hopfällbar rullstol kan enkelt fällas ihop och läggas i bagageutrymmet på en bil. En standard rullstol, däremot, kräver en särskild apparatur för att transporteras, eller det kan transporteras endast med en stor van.

På samma sätt kan en hopfällbar rullstol skall packas ner eller tas med när den inte används. Dessutom är de flesta mest är tillräckligt lätt för att komma upp trappor relativt lätt. En hopfällbar rullstol är också perfekt för en person som inte har överkroppen styrka. Detta beror på minimala överkroppen styrka eller samordning krävs för att röra sig och använda en hopfällbar rullstol. Enligt experter är den vertikala X-ram fällbar rullstol den bästa typ av rullstol för att köpa. Denna fällbara rullstol har en tunn, kompakt struktur, vilket gör det ännu lättare att transportera och lagra än andra modeller.

Å andra sidan är fällbara rullstolen inte utan dess nackdelar. Enligt American Medical Association, X-ram hopfällbara rullstol tenderar att ha vissa stabilitetsproblem. X-ram är utformad för att vika från sida till sida, vilket kan orsaka problem med stelhet när stolen är öppen. Som ett resultat av några rullstol tillverkare inte längre producera ihopfällbara rullstolar med en X-ram. Trots detta är den konventionella X-ram fällbar rullstol fortfarande väldigt populär eftersom den är enkel, robust och funktionell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.