Vad bör jag tänka När du väljer mellan kremering och begravning?

Välja mellan kremering och begravning för dig själv eller när en närstående har dött kan vara ett mycket svårt beslut. Det finns många faktorer att ta hänsyn till. Dessa inkluderar kostnad, religion, miljö, och alla negativa känslor du kan ha om en metod eller det andra.

När det gäller överväger skillnaderna i kostnader för kremering och begravning, är det oftast billigare att välja kremering, förutsatt att du bor inom ett rimligt avstånd från en kremering webbplats. De saker du inte behöver betala för inkludera kistor, utrymme i en kyrkogård, stenar huvud och transport av kistorna till och från begravning eller minnesstunder. Vissa människor väljer att sätta upp gravstenar för familjemedlemmar som har dött och har kremerats, men du behöver inte sätta in dessa i typiska begravning grunder. Du kan placera ett minnesmärke var du vill, även i familjens hem eller grunder.

Du sannolikt kommer att få betala för bortforsling av aska om du planerar att avyttra dem. Människor som vill aska sprids i havet kan behöva arbeta med företag som erbjuder dessa tjänster. Men dessa tjänster är fortfarande oftast billigare än är typisk begravning och gravsättning tomter.

En annan faktor när du väljer mellan kremering och begravning är din eller någon annans religiösa tro. Det finns religioner som förbjuder kremering, och du måste ta hänsyn till detta om du tillhör en av dessa religioner. Det är felaktigt tror att katoliker inte får kremeras. Även ursprungligen katolicismen förbjuden kremering, lyfte de detta förbud i mitten av 20th Century, men fortsatte att kräva en massa att säga med kroppen som förelåg innan kremering. Nu kan massa sägas i närvaro av de kremerade kvar, även om många katoliker fortfarande föredrar begravning alternativ.

Vissa människor är som mest sannolikt har miljöfrågor när de tycker om kremering och begravning. Man trodde att kremering var mycket mindre skadliga för miljön, men det har sedan några bevis för att kremeringsprocessen utsläpp av växthusgaser. Detta kan skapa slutliga miljö skuld. Å andra sidan är det många kyrkogårdar nå upp till.

I slutändan, vad som kan betyder mest är hur du känner för kremering och begravning, eller hur du bäst uppfylla de önskemål som en avliden nära ett. Det finns fördelar och nackdelar med båda metoderna, och ingen egentligen vill att fatta beslut om i slutet av sina liv. Men, det är fortfarande en bra idé att fastställa en metod, göra det tydligt i ett testamente eller sista bokstäverna du lämnar till familj och ge ett medel för att betala för du föredrar. På så sätt du lyfter bördan av din familj, och de behöver inte välja mellan kremering och begravning för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.