Vad är skillnaden mellan fasta och semi-permanent hårfärgningsmedel?

Förr eller senare kommer de flesta människor på plats så småningom ett grått hår groning från huvudet. Även om detta fall inte bör komma som en överraskning efter en viss ålder är det sällan åtföljs av fanfar. För den delen, en hel del tycker att den grånande av sina flätor samtidigt i sin ungdom ganska grymt. Eftersom grått eller vitt hår leder till att komma "länge i tanden," särskilt i västerländsk kultur, många söker ett "botemedel. " För de flesta människor kommer lösningen i en flaska hårfärgningsmedel.

hårfärgningsmedel är en gammal konst, med rötter i tillämpningen av färgämnen från vissa växter. Hårfärgningsmedel har också utvecklats till en vetenskap. Till exempel, Henna, en av de äldsta formerna av hår färgämnen känd som fortfarande är populär i dag, ger en rik men halvpermanent rödaktig nyans med mörkare hår. Men om den orange färgen på en orangutang är det önskade resultatet, bör det inte tillämpas på grått eller vitt hår. Med hjälp av en permanent hårfärgningsmedel utan vederbörlig överläggning kan få ännu mer chockerande-och ett mer hållbart-resultat.

Utan en grundläggande kunskap om hur de hårfärgningsmedel fungerar, är det troligt att experimentera med hårfärg kommer att sluta i besvikelse , eller till och skadat hår. För att undvika heller, det är nödvändigt att förstå skillnaden mellan fasta och semi-permanenta hårfärgningsmedel. Det är också nödvändigt att förstå hur hårfärgningsmedel får deponeras och hur den reagerar på vad naturliga pigmentet redan finns i håret.

Hår pigment finns i cortex av hårstrået, som skyddas av en yttre skikt som kallas nagelbanden. Detta yttre lager är tillverkade av överlappande segment, som liknar vågen av en fisk. För hårfärgningsmedel att penetrera detta lager är det först nödvändigt att delvis segment. Permanenta hårfärgningsmedel uppnå detta kemiskt genom att införa ammoniak, som gör att hårstrået att svälla och nagelband segment för att slappna av och acceptera olika färg intermediärer. Som namnet antyder, det deponerade färg är permanent och inte tvätta ur.

Semi-permanent hårfärgningsmedel är mer av en tillfällig fläcken och är designad för att tvätta bort efter 12-24 schampo. Detta sker eftersom dess formel innehåller färgämnen som med mycket små molekyler, som kan passera ytterhud barriär utan kemiska hjälp. Det är också intressant att notera att dessa produkter innehåller flera intermediärer snarare än en övergripande färg, inklusive röd, blå, gul, orange och blått. Effekten av denna formulering är att reflektera spektrum ljus och ge intryck av naturliga höjdpunkter.

Den typ av hårfärgningsmedel och specifika färgval beror på naturliga pigment eftersom det påverkar den slutliga skuggan. Generellt hår som är mer än 50 procent grått som möjligt svarar permanent hårfärg. I själva verket kan bristen på naturliga pigment för större utbud att välja en permanent hårfärg. De som har naturligt svart till brunt hår har de pigment eumelanin, medan varierande phaeomelanin producerar naturliga röda och blonda nyanser. Om inte den naturliga pigment är kemiskt miljöbehandlas (en professionell, vänlig), är de bästa resultaten med en semipermanent hårfärgningsmedel när du bor i samma "familj" som naturlig skugga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.