Vad är skillnaden mellan ett Allergi och en känslighet?

Den primära skillnaden mellan en allergi och en känslighet är som en allergi kännetecknas av ett immunförsvar reaktion på ett ämne, medan en känslighet innebär något immunsvar. Båda kan dock vara ganska allvarligt, som kan överkänslighet, och en rad symptom kan orsakas av allergi, känslighet och intolerans. Av denna anledning är det en bra idé att se en läkare om symptom som verkar ha samband med exponering för vissa ämnen för att räkna ut exakt vad som händer.

I fråga om en allergi, lär sig immunförsvaret att angripa ett visst ämne för en okänd anledning. För att en allergi utvecklas, måste någon utsättas för ämnet minst en gång innan allergin kommer att visa. Ett klassiskt exempel på en allergi är en jordnötsallergi, där immunsystemet gäller jordnötter som skadlig, och går in överväxel när någon drar jordnötter eller utsätts för jordnötter produkter.

Några vanliga symtom i samband med allergier dermatologiska symtom som eksem och nässelutslag, andningsproblem, anafylaxi, rinit, och chock. Dessa symtom kan uppstå omedelbart, eller inom några timmar, beroende på vilken typ av allergi och svårighetsgraden av immunsystemet.

En känslighetsanalys innebär inga immunsystemet, men det kan ändå ge en mångfald av symptom, allt från frågor i tarmkanalen till neurologiska problem. Några av de frågor som hänger samman med känslighet kan bli livshotande, särskilt om någon utsätts för ett ämne upprepade gånger, varför det är viktigt att vara medveten om känslor. Vanligen och svårigheter visar sig i form av abstrakta symptom som trötthet, viktnedgång, ständigt rinnande näsa och en allmän sjukdomskänsla, vilket kan göra det svårt att spåra den felande ämnet.

När det gäller av en intolerans, saknar någon kropp de ämnen som krävs för att bearbeta något. Ett välkänt exempel på intolerans är laktosintolerans, som orsakas av en brist på enzymet som behövs för att smälta mjölk. När någon med laktosintolerans konsumerar mejeriprodukter, kan resultaten vara ganska obehagligt och ofta mycket obehagliga, som hans eller hennes matsmältningssystem kämpar för att klara av mjölk.

Allergier, känslighet och intolerans bör alla tas på allvar. I vissa fall finns det behandlingar som kan bidra till att minska graden av svar på någonting, och i vissa fall eliminera svaret helt och hållet. I andra fall kan det inte finnas någon behandling att tillgå, i vilket fall är det viktigt att vara frispråkig att undvika exponering för offensiven ämnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.