Vad är skillnaden mellan en osteopat och en kiropraktor?

kiropraktorer och osteopater är båda läkare som behandlar patienter med fokus på rörelseapparaten, inklusive ryggrad, leder, muskler, senor och ligament. De två yrkena är faktiskt radikalt olika och kräver olika nivåer av certifiering och slutligen erbjuder olika tjänster. Det har även förekommit vissa historiska fientlighet mellan de två områdena, vilket kan göra att reda ut skillnaderna ganska utmanande. I huvudsak erbjuder båda värdefulla och användbara tjänster, och de kan ingå i en holistisk vård regim.

Låt oss börja med att undersöka de två yrkena individuellt. En kiropraktor är en läkare eller sjuksköterska som utbildats i kiropraktik medicin, vanligen i en tre till fyra år programmet. Studenten lär sig om anatomi, fysiologi och biologi och fokuserar på skelett. Kiropraktik läkare tror att många hälsoproblem är relaterade till obalans i rörelseapparaten, och de lär sig att göra små justeringar i systemet medan i skolan. Tvärtemot vad många tror, är dessa ändringar inte begränsad till baksidan. Kiropraktik är en specialitet, i motsats till osteopati, som är mer som en medicinsk filosofi.

En osteopat, å andra sidan, är mer som en läkare, särskilt i USA. Osteopater tror på att behandla kroppen som en helhet, och med muscoloskeletal systemet som en viktig struktur i sina rutiner, men de tror inte att en myriad av problem kan lösas genom justeringar. De är inriktade på förebyggande medicin och vård av de muskuloskeletala systemet för att minska problemen, men de är också andra typer av medicinsk behandling. I USA, är en osteopat en legitimerad läkare som kan utföra kirurgiska ingrepp, förskriva medicin, och erbjuda andra medicinska tjänster beroende på vilken bransch det osteopat har valt att specialisera sig i.

Båda yrken har handeln organisationer som den amerikanska Osteopatisk Association för att granska verksamheten för sina medlemmar. En osteopat och en kiropraktor måste båda ta kvalificerade undersökningar innan de tas upp till praxis, och de måste delta i fortbildning som skall licensieras genom den region där de praktiken. Båda kan också ge hänvisningar till medicinska specialister för att behandla särskilda villkor.

Som en regel uppbär en osteopat mer utbildning än en kiropraktor, särskilt för vissa specialiteter. Man kan jämföra en osteopat att en läkare med inriktning på holistisk hälsa, medan en kiropraktor praxis i ett mycket specialiserat och unikt område. En osteopat kan ge allmän sjukvård, manipulationer, medan en kiropraktor erbjuder specifika tjänster av justeringar och manipulationer med avsikt att förbättra folkhälsan och minska smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.