Vad är skillnaden mellan en akutmottagning och en brådskande Care Center?

För många av oss, är frasen akuten synonymt med omedelbar läkarvård. Om en medarbetare kollapsar på jobbet eller ett barn skadar sig själv efter skolan, vi instinktivt anser transporterar dem till närmaste sjukhus-baserade akuten för behandling. Har dock på senare år flera av de medicinska tjänster som tillhandahålls av en akutmottagning har gjorts av fristående eller privat infrastruktur som kallas akut vårdcentraler. En brådskande vårdcentral är inte exakt samma som en traditionell akuten, så det hjälper till att förstå vissa grundläggande skillnader.

När det gäller våra två hypotetiska offren, de medarbetare som kollapsade i arbetet sannolikhet skulle vara bättre betjänta av en akutmottagning. Den skadade barn, å andra sidan, skulle vara en perfekt kandidat för ett brådskande vårdcentral. Den medarbetaren kan få allvarliga hjärtproblem som kräver omedelbar uppmärksamhet från en utbildad kardiolog. Eftersom ett akuten är huvudsakligen en vinge av ett större sjukhus, utrustning och utbildad medicinsk personal för att hantera stora trauman bör vara lätt tillgänglig. Den brådskande vårdcentral, å andra sidan, kan ha möjlighet att behandla brutna ben eller andra icke-livshotande tillstånd, men att inte behandla hjärtinfarkter internt.

En annan skillnad mellan en akutmottagning och ett brådskande vårdcentral är tillgänglighet. En akutmottagning i samband med ett federalt finansierade sjukhus ska ge 24-timmars akutsjukvård. En brådskande vårdcentral kan finansieras med privata medel, vilket innebär att den har rätt att överlåta sina egna öppettider.

En brådskande vårdcentral: s viktigaste uppdrag är att ge omedelbar sjukvård under tider när en patient främsta läkare inte är tillgänglig. Det skulle inte vara ovanligt att en brådskande vårdcentral att stänga vid 11 PM och återuppta klockan 7 på morgonen. Den som söker omedelbar behandling mellan dessa timmar sannolikt skulle uppmanas att besöka en traditionell akuten.

En viktig skillnad mellan en akutmottagning och en brådskande vårdcentral är kostnaden. Alla som har besökt en akutmottagning för en relativt liten situation kan avse idén om klistermärke chock. Många akutavdelningar enligt lag är skyldiga att ge akut vård till alla som begär det, oavsett patientens betalningsförmåga.

sjukhus som sponsrar akuten försök att återfå en del av sina förluster genom fakturering försäkrade patienter till högre priser. Denna praxis leder ibland till den legendariska 100 $ (USD) acetylsalicylsyra eller 200 USD bandage. Akutmottagningen läkare kan ta ut stora avgifter för sina tjänster också.

En brådskande vårdcentral, å andra sidan kan utöva rätten att vägra oförsäkrade patienter eller de med en bevisad oförmåga att betala. Denna praxis håller omkostnaderna lägre än akutavdelningar, så en försäkrad patient inte skall belasta orimliga avgifter för vanliga medicinska artiklar. Läkare som utför tjänster i brådskande vårdcentraler kan komma överens om att sätta ett tak för deras avgifter som anställda av ett privat läkemedelsbolag. Patienterna får ofta mycket mindre räkningar efter att ha besökt en lokal akut vårdcentral. Eftersom ett brådskande vårdcentral inte rutinmässigt hantera flera trauman finns det oftast mindre av en vänta mellan första triage och undersökning av en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.