Vad är skillnaden mellan en MD (läkare) och en DO (doktor Osteopatisk medicin)?

När man beslutar att bli läkare, det finns faktiskt två sätt att uppnå titeln som läkare och praktisk medicin. Man kan bli läkare (MD) eller en läkare av osteopati (DO). Båda licenserna tillåter en att utöva läkaryrket och har lika rigorösa tester. Skillnaderna mellan en MD och en ljuger främst i filosofi om hur man utöva läkaryrket.

Både MD och DOS tenderar att börja träna genom att få en fyra-årig grundexamen, antingen pre-med, eller i en närstående science-området. Varje typ av läkare kommer sedan slutföra fyra års utbildning innan de undersökningar som resulterar i att licensieringen. Antingen typ av läkare kan sedan välja att specialisera sig inom ett visst område och studera i två till sex år. Den läkare som är specialiserad kommer då att vidta ytterligare undersökningar vara licensierad av styrelsen för hans eller hennes specialitet.

I de flesta fall de fyra åren av läkarutbildningen är ganska lika. Men DO får utbildning i muskel-och skelett, och även i muskler och skelett manipulation. En läkare som är DO tenderar att bedöma en persons hälsa när det gäller att se på kroppen som ett komplext samband nätverk. Någon sjukdom påverkar hela kroppen. MD däremot kan bedöma sjukdomen i fråga om hur den påverkar vissa delar av kroppen bara.

En läkare i osteopati är mindre troligt att specialisera sig än en MD, eftersom tonvikten i utbildningen avser förebyggande vård och på filosofin att ta tid med patienterna för att bedöma deras totala hälsa och det totala behovet hälsa. Detta innebär inte att DO inte kan ordinera läkemedel och behandla en sjukdom med samma kompetens. Det innebär emellertid att DO kan överväga alternativa metoder för att behandla sjukdomar, och kan vara mer benägen att betrakta sjukdomen som en dysfunktion av den totala arbetstiden i kroppen.

DO också metoder Osteopatisk otillbörlig behandling ( OMT), vilket innebär mindre manipulationer i ryggraden eller bara lägger på händerna på kroppen för att bekräfta diagnosen. Denna metod för diagnos kan ta något längre tid än den traditionella MD symtom och tester diagnos.

Det finns färre dataobjekt än MD för närvarande, men på dataobjekt expanderar. Vissa patienter föredrar större tid en DO spenderar, men andra föredrar de mindre "lättstött /Feely" linjen i MD. I båda fält en läkare kan vara oerhört kompetent, och några MD är lika oroade över den totala hälsa DOS. Ofta läkarens kontor kan nu erbjuda ett urval av en MD eller DO som ett primärvården läkare så patienterna kan välja det sätt som bäst passar deras syn på medicin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.