Vad är skillnaden mellan antiperspirant och Deodorant?

Finns det verkligen en skillnad mellan deodorant och antiperspirant? Ja, och de grundläggande skillnaderna ligger i hur dessa produkter fungerar och kan tänkas påverka hälsan. I grunden har de varje använder olika kemiska processer för att minimera kroppslukt. Vissa ingredienser i någon av produkterna kan vara ohälsosamma, men deodorant tas ofta upp som ett bättre alternativ än många antiperspiranter.

antiperspiranter innehåller doft, men de även innehåller kemiska föreningar som blockerar porerna att stoppa utsläpp av svett. Ingen svett, ingen lukt.

Deodorant kan utsättning av svett, men förhindrar lukt genom att bekämpa den med antiseptiskt medel, som dödar illaluktande bakterier.

Många konsumenter inser inte hur deodorant fungerar, om den är helt enkelt en doft som täcker upp kroppslukt. Vissa väljer antiperspirant, eftersom stället täcka lukt, föredrar de att eliminera den.

Consumer grupper som kämpar fortfarande röst oro över frågor om gemensamma hälsa och skönhet, inklusive deodorant och antiperspirant. Vissa studier tyder på hälsorisker i samband med aluminium föreningar förekommer i många antiperspiranter. Liknande studier hitta liknande risker med parabener finns i vissa deodoranter. Båda har en lös anknytning till allvarliga sjukdomar, bland annat bröstcancer. Tillverkare och olika organ hälsopåstående sådana studier är bristfälliga, med angivande av oro är obefogad.

Trots försäkringar, många vårdpersonal rekommendera deodorant över antiperspirant, i tron att hindra porer och förhindra svett kanske inte är den friskaste val. Konsumenterna är kvar att göra sina egna bedömningar.

De som hellre avstår från en typisk antiperspirant eller deodorant börjar leta efter mer naturliga alternativ. Det finns flera märken av naturlig deodorant som för närvarande finns tillgängliga. Men dessa produkter inte alltid innehåller enbart ekologiska råvaror, så kontrollera etiketter noga innan du köper. För den sanna ensamvarg, består en hemvävd deodorant av lika delar majsstärkelse och bakpulver, tillämpas med en fuktig disktrasa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.