Vad är skillnaden mellan Torrakning och Våtrakning?

Våtrakning och torr rakning är två olika tekniker för att ta bort oönskade hårväxt med hjälp av en rakhyvel, och brukar användas med hänvisning till ansiktshår. Många män gör rakningen en del av deras dagliga ritual, och förfina en rakning teknik som fungerar bäst för dem, oftast söker en smidig rakning utan rakhyvel bränna och hack. Våtrakning är den traditionella metoden för att uppnå detta, och många män växer föredra det, medan torr rakning är mycket snabbare och mindre inblandade än våt rakning.

Den främsta skillnaden mellan de två rakning teknikerna är, som namnet kanske antyder, användning av vatten. En man som våt rakar får sitt ansikte noggrant våt innan han börjar, sköljningar hans rakkniv ofta medan han rakar och sköljningar och ringsignaler efteråt. Torrakning, däremot, innebär bara rakkräm och en rakkniv. Våtrakning görs vanligtvis med ett tveeggat rakhyvel eller ett liknande verktyg, men en vanlig rakkniv kan användas som bra, särskilt för män som är bara att lära sig tekniken. Torrakning kan ske i en hast över vasken, men det kan leda till rakkniv bränna, hudinfektioner och ett mindre idealiska rakning.

En riktig våtrakning är bättre för huden och lättare för dina hår, även om det tar tid att lära sig. Helst ska det göras efter en dusch, när varmt vatten helt har lossnat porerna i ansiktet, avslappnad ansiktsmusklerna, och mjukat upp skägget hår. Om detta inte är ett alternativ, skall en handduk läggas i blöt i varmt vatten och placeras över skägget i flera minuter för att efterlikna dusch erfarenhet. Nästa, ett rikt lödder av rakning tvål är den mot ansiktet, och ansiktet är rakade. Därefter bör det ansikte sköljas grundligt med varmt vatten innan det tonas, antingen med tillämpning av toner eller med ett kallt vatten skölja och återfuktad. Våtrakning är mindre sannolikt att orsaka rakkniv bränna, och faktiskt klipper hår på skägg, snarare än rycka på dem, vilket ofta är fallet med torr rakning.

Våtrakning väl tar lite träning, och många webbsidor erbjuder tips för att män bara lära sig att våt rakning. Några tips kommer att göra upplevelsen mer produktiva. Börja med att hålla området som rakat sträckt med den fria handen och gled rakhyveln över ansiktet med säden i skägg. Ett tryck på kniven kan leda till hack, och kommer också att börja ryck i håret. För sista handen, går emot strömmen av håret är godtagbar. Håll rakkniv i en 30 graders vinkel verkar för att ge bästa bitar, och kom ihåg att ta din tid medan rakning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.