Vad är skillnaden mellan Solskyddsmedel och sololja?

Här ligger betoningen på att kontrollera hudens exponering för UV-strålar i stället för filtrering strålarna själva. Men kopplar Sun garvning lotion inte utesluta möjligheten av solbränna, eller skador på hudcellerna under ytan.

Det fanns däremot inga solskyddsmedel försök att förebygga skador på huden, både på ytan och underliggande lagren av epidermis. Ingredienser som titanoxid och zink kan hjälpa till att minimera risken för djup solbränna som i sin tur leder till peeling av flera lager av hud. I allmänhet någon som just börjat arbeta på en solbränna bör gå med denna produkt snarare än sololja.

För att komplicera saken ytterligare finns det även en tredje produkt som ofta används i solen. Känt som solskyddsfaktor, tenderar denna produkt att ha högre koncentrationer av titanoxid och zink än finns med solskyddskräm. Produkter av detta slag erbjuder den högsta nivån på solskydd möjligt. Människor som brinner lätt när utgifterna någon tid i solen skulle göra klokt i att använda solskyddskräm snarare än en garvning lotion eller ett solskyddsmedel.

Under årens lopp har skillnaderna mellan dessa tre alternativ suddig en hel del, särskilt med solskyddsmedel och sololja. En del av orsaken till förvirring har att göra med det faktum att tillverkarna ibland har skapat och sålt hybrid formler som försökte kombinera skydd av solskyddsmedel med garvning egenskaper sololja. Eftersom dessa hybrid produkter kan med rätta kallas en sololja eller ett solskydd, konsumenter idag tenderar att se de villkor som en hänvisning till samma typ av produkter.

För människor som inte är säkra på att de bör använda i solen, är det en bra idé att consider solbränna lotion as ge den minsta skydd mot solens UV-strålar, och eventuellt mer lämpligt för någon som redan har en djup solbränna. Solskyddsmedel är ett bättre alternativ för människor som vill utveckla en bra solbränna, och som inte tenderar att bränna lätt. Den som brinner efter att ha tillbringat ännu en liten tid i solen ska gå med ett solskydd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.