Vad är skillnaden mellan Muskel vikt och fett i vikt?

Skillnaden mellan muskel vikt och fett vikt är betydande. Naturligtvis väger ett pund ett pund, men muskeln är mycket mer kompakt. Fett tar mer plats, och rör sig mer, vilket ger det karakteristiska litegrann.

Människor har svårt att förstå hur olika de kommer att se ut om de förlorar bara tio pounds. De ser på två påsar med socker och tror inte att stor vikt kommer att göra någon skillnad. Tio pounds av fett, men tar upp mycket mer utrymme än tio pounds socker. Om du förlorar tio pounds, kommer du förmodligen ner en full kläder storlek.

Muskel vikt är mycket kompakt. Ett halvt kilo muskler tar inte upp mycket plats. Många människor som har en hel del vikt att förlora är tveksamma till att börja lyfta vikter. De är oroliga att de kommer att sätta på muskel vikt och ser ännu tyngre än vad de gör.

Om du är i denna situation, med en hel del vikt att förlora, är det vettigt att börja lyfta vikter direkt. Visst det pounds kan släppa lite långsammare än de skulle om man bara bantat, men muskeln vikt att du får ger dig en snygg och trim utseende. Redan innan muskel definition är synlig kommer du att se skillnader i din hållning och sätt att bära själv.

En annan anledning till att du ska börja lyfta vikter så snart som möjligt i viktminskning processen är att muskel vikt inte utvecklas över en natt. De mindre musklerna, såsom biceps, kan visa resultat från flitiga pass så lite som en månad. För de större muskelgrupperna, t. ex. din hamstrings eller quadriceps, kan det ta tre till fyra månader för att se synliga förändringar i musklerna. Om du väntar tills du förlorar alla av vikt du vill innan du börjar ett viktminskningsprogram, kan det vara ett år eller mer innan du ser resultat.

Det är vettigt att bygga muskler av andra skäl än att vilja se bra ut i ett linne. Utföra viktbärande motion, såsom styrketräning, kan minska din risk att utveckla osteoporos. Att ersätta fett med muskler är också hälsosammare för ditt hjärta. Stärka dina muskler kan också bromsa många av svårigheterna med åldrandet som t. ex. rörlighet problem. Oavsett dina skäl, ersätter fett i vikt med muskler vikt är ett meningsfullt arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.