Vad är skillnaden mellan Face Cream och Body Lotion?

Den stora skillnaden mellan ansiktskräm och bodylotion är naturligtvis, där du tillämpar det. Det finns många olika märken av hudvårdsprodukter på marknaden, med olika formler catering för att välja områden av den mänskliga kroppen. Inte nog med att allmänna ansiktskrämer och lotioner kropp, det finns också öga serum, fot lotion, läppbalsam och även fjällskiktet krämer. Även om varumärken och priserna kan variera kraftigt mellan ansiktskräm och bodylotion, den grundläggande formel och metod för användning är lyckligtvis konstant.

Ditt ansikte är den första delen av kroppen som folk ser på träffa dig, och det är det ansikte som är den första visuella intrycket. För att bevara den ungdomliga och fräscha utseende huden i ansiktet, cosmetologists och rekommenderar dermatologer en dagligen tillämpningar ansiktskräm. Det är viktigt för att förhindra tecken på för tidigt åldrande, särskilt eftersom ansiktet är den första kroppsdel att ge efter för överdriven alkohol användning, rökning, trötthet och stress. Ansiktshud utsöndrar också mer oljiga talg från porerna än andra delar av kroppen, speciellt om de utsätts för solljus. I denna mening ansiktet är ett högriskområde för hudskador och måste skyddas på ett tidigt stadium.

Kroppen, däremot, är överallt under nacken och är ofta dolda under kläderna, beroende på väder . Eftersom kroppen hud är föremål för mindre skador på miljön, tecknen på förtida åldrande är inte så lätt att hitta som i ansiktet, men överdriven exponering för solljus kan vara ett uttalande fel. Om en person inte är väl hydrerad han eller hon kan ha problem att behålla fukt i huden, vilket gör det kännas lite råa och torr.

ansiktskräm innehåller ofta en högre solskyddsfaktor (SPF) på grund av sin högre exponering till Sun. Vissa ansiktskrämer hävdar också att motverka torrhet, obalanser i talgproduktion och akne baserar sig på råvaror. Till exempel hos yngre människor, ansiktskräm som innehåller alpha hydroxy syra, ett enzym som äter bort tråkig, döda hudlagren för att avslöja en föryngrad lager undertill har rekommenderats av dermatologer. För äldre människor, ansiktskrämer som aktivt bekämpa tecken på åldrande genom att minska linjer och rynkor är önskvärda. Ansiktskrämer brukar kategoriseras av hudtyp de är avsedda för behandling av: torr, normal, fet och kombination. Dessa olika typer av hud variera beroende på fördelningen av talgproduktion och alla kräver olika koncept för ansiktskräm.

Bodylotion är oftast ett snabbt absorberbara formel som syftar till att bibehålla eller fylla på fukthalt. Genom att hjälpa huden stanna hydratiserade, förbättrar utseendet och känslan av mjukhet i hud, vilket är önskvärt. Formeln för bodylotion innehåller mer vatten än olja och skapar ett tunnare formel som är lämplig för dagliga, all-over användning. Bodylotion kräver inte en regim, även om många tycker att det är lämpligt att tillämpa den rätt efter en dusch eller innan man går utomhus. Till skillnad från ansiktskräm, kommer bodylotion i många dofter. Även ansiktet är mer känslig för doft och andra tillsatser, är hud naturligt mindre utsatta för sådant irritation.

Tillverkare av båda dessa produkter har skisserat växtextrakt, eteriska flyktiga oljor och mjukgörare i produkter, för att försöka förbättra lotion är marknadsnoterade egenskaper. Både ansiktskräm och bodylotion kan hittas på någon återförsäljare där hudvårdsprodukter säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.