Vad är några icke-fysiska skillnader mellan män och kvinnor?

Män och kvinnor har mycket specifika fysiska egenskaper som avgör deras kön. Även Förutom det uppenbara fysiska egenskaper som gör män och kvinnor olika, egenskaper som exempelvis kroppsstorlek och styrka typiskt kontrasten mellan könen. Det finns dock även icke-fysiska skillnader mellan män och kvinnor som har studerats ingående och kraftigt debatteras. Känslomässiga och psykologiska skillnader, såsom omhändertagande, konkurrenskraft, akademiska färdigheter, informationsteknik och kommunikation, är alla icke-fysiska attribut som är allmänt erkända som skillnader mellan män och kvinnor.

Många tror att de icke-fysiska skillnader mellan män och kvinnor är ett resultat av omhändertagande, inte natur. Vissa experter anser att män och kvinnor får lära sig att visa typiska kön egenskaper av exemplet i samhället. Åter andra tror att män och kvinnor uppvisar olika känslomässiga och psykologiska egenskaper som en följd av sina fysiska skillnader.

Som John Gray, Ph. D. påpekar i sin bästsäljande bok, Män är från Mars, kvinnor är från Venus , kommunikationsstrategier och vårdar förmågor och krav skiljer sig mellan män och kvinnor. Män är enkla och kvinnor är mer komplicerade, känslomässigt sett. Därför måste män och kvinnor förstå dessa skillnader för att kommunicera effektivt med varandra i en relation. Oavsett om du personligen närmar icke-fysiska skillnader mellan män och kvinnor med näring filosofi eller med tron att de är ett resultat av karaktär, är det uppenbart att män och kvinnor har många olika känslomässiga och psykologiska egenskaper. Även om inte alla kvinnor är vårdande och kärleksfull, och inte alla män är känslomässigt lös eller oförmögna att kommunicera effektivt, verkar det som om vissa egenskaper förekommer mer frekvent hos ett kön eller det andra.

Den icke-fysiska skillnader mellan män och kvinnor varierar i grad från person till person. Det kan vara säkrare att definiera sådana egenskaper som personlighet skillnad mellan människor, snarare än mellan könen. Men samhället i allmänhet accepterar att män är mer konkurrenskraftiga än kvinnor, kvinnor är mer omhändertagande än män, och kvinnor och män kommunicerar mycket olika. Oavsett om du tror på dessa skillnader är inte lika relevant som om du kan flytta förbi debatten om deras existens och dela din värld fredligt med det motsatta könet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.