Vad är några Nutrition Överväganden för gravida?

Om du är gravid, behöver din kost för att ändra för att rymma extra energi du kommer att behöva som ditt barn växer. Du är inte precis "äta för två", eftersom ett växande embryo inte ens syns vid befruktningen. Normal födelsevikt är ca sju pounds, så äter utöver kan helt enkelt lägga till extra pounds till midjan. Bantning är dock riskfyllt och bör undvikas. Din kropp behöver bra näring under graviditeten för att bibehålla både din hälsa och hälsan hos din utveckling barn.

Några mycket överviktiga kvinnor som är gravida kan vara på ett något kost. Bör dock de flesta kvinnor räkna med att lägga ca 300 kalorier om dagen till sin normala kost. Ideal viktökning är ca 27 pounds, men detta varierar.

Den första näringsmässiga hänsyn till vid gravida folsyratillskott. En kvinna som planerar att bli gravid bör helst börja ta folsyra ungefär tre månader innan du försöker bli gravid. Ibland graviditet är en glad överraskning, och om du använder något preventivmedel, då folsyra bör vara en del av det dagliga tillskott. Folsyra minskar förekomst av missbildningar i ryggraden, som ryggmärgsbråck.

De flesta kvinnor kan lätt få en föreskriven tillägg som innehåller folsyra, järn, vitamin A och andra. Många hälsokost prenatal vitaminer är också säkra. Man bör dock titta på nivån av vitamin A i dessa produkter. Vitamin A från fiskleverolja kan vara särskilt farlig, så undvik denna källa. Öka säkra nivåer genom att konsumera frukt och grönsaker med orange kött, såsom vinter squash, sötpotatis, morötter, eller aprikoser.

Bortsett från tillskott, andra näringsämnen rekommendationer för gravida kvinnor ingår äta höga halter av protein och kostfiber. Försök att hitta på medellång till bra källor till kostfiber genom att hoppa av vitt bröd eller pasta och välja fullkornsbröd i stället. , Inkluderar massor av gröna grönsaker i kosten, eftersom dessa är stora källor till både kostfiber och järn.

kött, ägg och mjölkprodukter är utmärkta proteinkällor. Fisk bör undvikas när man är gravid, på grund av dess höga kvicksilverhalt. Även mjuka ostar kan vara gott, kan vissa innehålla brucellos, en otäck bakterie som kan påverka både dig och ditt barn, så dessa bör undvikas. Om du har en tendens mot en vegetarisk livsstil, se till att inkludera massor av mejeriprodukter och ägg, eftersom dessa har en hög avkastning av protein.

Om du är laktosintolerant, kan du kanske ändå kunna smälta yoghurt med aktiv kulturer. Om du verkligen inte kan smälta alla mjölkprodukter, fundera på att köpa produkter som är kalcium berikad. Du kan köpa kalcium rik tofu till exempel. När en kalciumtillägg behövs, ta inte det med järn, eftersom järn hämmar absorptionen av kalcium.

Förutom att undvika mjuka ostar, gravida kvinnor är särskilt utsatta för flera andra bakterier som kan orsaka sjukdom i modern och barnet. Listeria, vilket är en bakterie som finns på deli kött och felaktigt tvättade grönsaker, kan orsaka svåra kräkningar och diarré. Salmonella kan spridas vidare från råa ägg eller rå kyckling. E. coli, den värsta gäng, oftast finns i rått kött. När gravida, vara särskilt försiktig när de förbereder och äter dessa livsmedel för att undvika farliga sjukdom.

För att bekämpa graviditetsillamående under graviditeten hjälper det att ha en stärkelserik mat tillgänglig för dig första sak på morgonen. Många kvinnor hålla några kex som deras säng. Att äta innan du stiger ur sängen är viktig. Bara några kex hjälper dig att hålla mindre graviditetsillamående i schack.

Även om du fortfarande bara äter för ett plus, det är okej att ibland unna sig något gott. Men om du har hög sockerhalt i urinen kan ditt förlossningsläkaren be dig att avstå från socker konsumtion för att utesluta graviditetsdiabetes. När detta inte är ett problem, gå vidare och ha som extra hjälp då och då. Bara inte har en vid varje måltid, och varje dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.