Vad är hälsofrämjande egenskaper Moder vinäger?

Moder vinäger, ofta ömt kallas helt enkelt "mamma", är en slemmig geléartad material som finns i opastöriserad vinäger. I allmänhet är det tillväxten av ättiksyra bakterier som är ansvariga för att omvandla alkohol till vinäger. Den ättiksyra bakterier som är hjärtat i moder ättika är vanligtvis filtreras och dödad av pastörisering i de flesta icke-ekologiska vinäger. Men mor till ättika då i den färdiga produkten, särskilt den i äppelcidervinäger, har otaliga hälsofördelar.

Som en förebyggande tonic, stärker konsumerar mor ättika många av kroppens system och förbättrar immunförsvaret. Specifikt hjälper mamma till vinäger omlopp av gallring blodet och bekämpa det onda kolesterolet, avlägsna mineralfyndigheter som ansvarar för artrit och bursit och hjälper kroppen att uppnå homeostas lättare.

När det tas dagligen, serverar moder ättika som en antibakteriell och svampdödande medel. Den kan också användas lokalt för att kontrollera svamp eller för att rengöra ett sår. Moder ättika på huden kan lindra klåda, muskelsmärta, och vissa hudutslag.

Moder ättika kan också hjälpa dig att gå ner i vikt. Det sägs att bidra till att minska överskottet av fett i cellerna, minskar celluliter och främja viktminskning. Som ett komplement till en hälsosam kost och motion, mor till ättika kommer att bidra till att kasta pounds medan aktivt förse kroppen med extra fördelar. Omkring två skedar äppelcidervinäger som innehåller mor ättika bör tas dagligen. Det är bäst att späda ut den i ett stort glas vatten blandat med honung för att minska den hårda smaken av ättika.

Dessa är bara några av de hälsosamma effekterna av mor till ättika, men att skörda sina gåvor du måste välja ättika apple cider som innehåller modern. Den slemmiga ämne eller bitar i flaskan låta dig veta att den finns. Det kan tyckas oaptitlig för att titta på men det är helt ofarligt att äta. Du kan också göra din egen mor till vinäger genom att köpa de bakterier i hälsokostbutiker och lägger den till vin eller cider att påskynda jäsningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.