Vad är det vanligaste Benskörhet Patofysiologi?

Patofysiologi är en term som beskriver de förändringar som sker när normala biologiska processer blir onormal. Osteoporos patofysiologi därför hänvisar till förändringar som sker i kroppen som en följd av osteoporos. Personer i detta tillstånd lider av ett antal symptom som förlust av bentäthet, ofta som en följd av långvarig kalciumbrist.

Benskörhet själv har några specifika symtom som kan erkännas hos personer med sjukdomen , en av mer benskörhet. Detta tillstånd resulterar i en kraftigt ökad risk för benfrakturer som en följd av fall och andra skador. Frakturer relaterade till osteoporos tendens att göras i ben som normalt inte skulle vara sårbara för skador från en enkel fall. Dessa omfattar handleden ben, höfter, revben och ben i ryggraden.

huvudorsaken till benskörhet patofysiologin är en obalans mellan två faktorer i samband med underhåll av bentätheten. Dessa faktorer benbildning och benresorption. Normalt, friskt ben ständigt repareras och ombyggda, vissa uppskattningar visar att upp till tio procent av benvävnad genomgår denna process i en sund kropp.

benbildning är en process där ben frågan har ställts av celler som kallas osteoblaster . Benresorption är den motsatta processen: celler som kallas osteoklaster absorberar ben frågan. Dessa två processer måste stanna i perfekt balans för underhåll av friska nivåer av bentätheten. I någon med osteoporos, är benbildning och benresorption obalanserad, vilket ben blir mindre tät, mer sprött, och mer benägna att frakturer.

Flera olika faktorer kan leda till en obalans mellan ben nedfall och benresorption. En av de vanligaste är de minskade östrogennivåer som förekommer hos postmenopausala kvinnor. Denna minskning gör att benresorption stigit i förhållande till benbildning takt.

En annan vanlig mekanism av osteoporos patofysiologin är kalciumbrist. Benmaterial är ständigt deponeras och reabsorberas delvis att förse kroppen med leverans av kalcium som behövs för viktiga uppgifter såsom muskel kontraktion och neurotransmission. Återabsorberas ben släpper kalcium, som kommer in i blodomloppet och distribueras till celler som behöver det. När kalcium inte ges av kosten, mer av mineral skall bevaras från benen, och denna process minskar hastigheten med vilken ben frågan har ställts av osteoblaster. Denna brist kan förvärras av brist på vitamin D.

Andra organ, inklusive sköldkörteln och bisköldkörtlarna, utsöndrar hormoner som kan spela en roll vid osteoporos patofysiologi. Sköldkörteln utsöndrar ett hormon som kallas kalcitonin, som höjer den ben nedfall av osteoblaster. Bisköldkörtlarna utsöndrar parathormon, som har många roller, bland annat att öka den takt med vilken ben frågan är återabsorberas. En obalans i nivåerna av någon av dessa två hormoner kan vara viktiga för utveckling av osteoporos patofysiologi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.