Vad är TMJ?

käkleden (TMJ) ansluter i skallen s tinningbenet med underkäken. Det finns en TMJ finns på varje av huvudet, precis framför örat. Användas varje gång en person tuggar, sväljer eller talar, är det en av de mest utövade lederna i kroppen.

för att hitta din TMJ, placera ett par fingrar framför örat, direkt på toppen av den lilla knölen du känner i det området. Därefter öppnar och stänger munnen helt ett par gånger. Den gemensamma du känner flyttar under dina fingrar är din TMJ.

Förkortningen TMJ används inte bara att ange gemensamt, utan även att hänvisa till en rad sjukdomar där det gemensamma. Många personer upplever Kraniomandibulära sjukdomar som innehåller sådana symptom som smärta, huvudvärk, earaches, popping ljud, klicka, tandvärk, och svårigheten att utvidga käken helt. Vissa personer med TMJ störningar erfarenhet ömhet eller ständig värk, medan andra rapport skarp smärta.

Miljontals människor över hela USA och runt om i världen lider av TMJ störningar. I dessa människor saknar i käkleden att fungera som förväntat, orsakar smärta som kan omfatta inte bara ansiktet, men också till halsen och huvudet. Vissa personer med TMJ störningar rapport smärta som strålar ända till axlarna.

Det finns många faktorer som kan leda till TMJ störningar. Den vanliga knyta och tandgnissling kan orsaka sådana problem, eftersom slipning och knyta motioner plats extra belastning på brosket att linjerna gemensamt. Tuggummi i timmar åt gången på en daglig basis kan ha samma effekt. Huvudsak denna monotona rörelser ständigt arbetar gemensamt och inte tillåter någon återhämtningstid.

En olämplig bita kan också leda till TMJ störningar, vilket gör det gemensamma att arbeta för hårt. På samma sätt, vanligtvis tuggar på ena sidan av munnen kan orsaka problem. Även dålig hållning kan bidra till käkleden frågor, som spänner musklerna i ansiktet att stödja åtgärder av gemensamt. Stress, trötthet och ohälsosamma kostvanor får problem med gemensamma värre.

Några orsaker till TMJ symptom är inte beteendet i samband alls. Ibland kan artrit och strukturella problem leder till TMJ störningar. Frakturer kan orsaka problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.