Vad är Rue?

Rue är en buske-liknande vintergröna växter som har odlats i Europa i tusentals år. Alla plantor i släktet Ruta kan kallas en rue, men gemensamma rue, även känd som Herb of Grace, är vad de flesta trädgårdsmästare visualisera när rue nämns. Det botaniska namnet för gemensamma rue är Ruta graveolens , och anläggningen har många symboliska associationer. Rue har varit en del av människans historia och tradition under mycket lång tid, och det verkar i många sånger, berättelser, dramer och dikter.

Trädgårdsklubben som är intresserade av att lägga rue till trädgården bör vara försiktiga. Anläggningen har en skarp, frän lukt och smak som vissa finner mycket obehagligt. Dessutom sav av anläggningen är irriterande för huden, kräver noggrann hantering. Anläggningen är dessutom inte så väldigt imponerande att se på, med flikiga kött blå gröna blad och grönaktigt gula blommor som förekommer mellan juni och september.

kommer dock rue trivs i nästan alla trädgårdar villkor. Anläggningen föredrar partiella skydd och torr jord, och tycks i synnerhet gynnar den värsta delen av trädgården. Rue kan odlas från frön, glider, eller sticklingar, vilket gör det mycket enkelt att etablera en lapp. Rue inte särskilt bra inom de nordiska länderna, eftersom det är naturligt i södra Europa. Många människor som önskar etablera kopior av medeltida trädgårdar växt rue, tillsammans med andra traditionella örter som timjan och rosmarin.

Det finns en del användbara program för rue. Historiskt har växten använts för att göra läkemedel för en rad olika klagomål, även om det inte längre är ofta används i örtmedicin. Rue har vissa anti-spasmodiska egenskaper, och det kan vara till hjälp med vissa mag klagar. Det kan dock inte konsumeras i stora volymer, eller det kan bli giftiga. Rue är mer användbart som en loppa och myggmedel kring hus och trädgård, och det kan också vara destillerat användas som en antiseptisk renare. Rue i trädgården kan bidra till att minska insekter naturligt, även om det bör planteras runt ätliga växter med omsorg.

Många antika kulturer, inklusive grekerna, tillhörande rue med skydd mot trolldom och onda öga. Hängen gjorda av rue var bärs eller används för att dekorera hem, och några juvelerare producerade stiliserade versioner av fabriken i silver och guld som var avsedda för skydd. Den kristna kyrkan används rue i vissa heliga ceremonier, lägga till sammanslutningen av bitterhet och sorg som vanligen kopplas till rue.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.