Vad är Pollen?

Från ett hälsoperspektiv är pollen både viktig och irriterande. Det är en viktig del av växt reproduktion och kan leda till saker som många av de livsmedel som människor tycker om att äta. Men vissa former av det även allergisk reaktion, vanligen kallad hösnuva, som kan vara svåra att uppleva och ibland försämras med åldern.

Dessa manliga celler i växter är att jämföra med saker som djur sperma i sitt syfte eftersom de ofta måste resa för att skapa fertilisering eller pollinering med andra delar av växter. Denna resa sker på olika sätt. Vinden kan blåsa dessa celler, insekter plocka upp dem och placera dem någon annanstans, kan de åka i djurens päls, och även människor ta dem i hår och kläder.

Många människor gör antaganden om pollen som inte alltid är korrekta. Eftersom vissa celler är större än andra de är synliga, och ser detta kan personer med allergier antar dessa är de värsta allergener. Normalt är inte fallet. Mindre, mindre lätt att visualisera celler är mer sannolikt att inhaleras lätt och tenderar att vara de största syndarna i de förorsakar som hösnuva.

En annan utgångspunkt är att dessa celler bara komma från en källa, till exempel blommor, gräs eller träd. Faktiskt, de kommer från många källor och personer med hösnuva kan vara allergisk mot mycket mer än gräs-baserade pollen, men ambrosia celler anses mycket troligt att framkalla allergi. Men många människor är också betydligt påverkas av dessa celler som produceras av vissa träd eller blommor.

När människor är allergiska mot pollen, vad detta egentligen betyder är att kontakt, ofta genom inandning av pollen celler, innebär att kroppen att producera en histamin svar. Exponering för dessa könsceller skapar inflammation i slemhinnorna och kan resultera i ett flertal symptom, bland annat rinnande eller kliande näsa, efter nasal dropp, kliande ögon, ibland astma, hosta och andra. Det brukar vara någon feber i immunförsvaret och människor får inte vara allergiska mot hö.

Hösnuva kan ha högsäsong, när den mest pollen finns i luften. Det kan vara svårt att undvika, även om folk kan ta mediciner som minskar histamin svar. Det är också bra att minimera utomhusaktiviteter vid höga blodkroppar rapporteras, och se till att tvätta kroppen och håret noggrant efter tid utanför. Eftersom de flesta former av dessa irriterande celler är mikroskopiska, de är sannolikt inte sett eller känt på kroppen. En allergiker kan fortfarande vet att de är närvarande, i alla fall, genom att ställa ut allergisk reaktion.

Många regioner publicera användbara räknas av vissa pollen att hjälpa människor att avgöra de gånger då allergisk reaktion är mest sannolikt. Men många människor inte vet specifikt vilka växter skapar problem för dem. Allergi tester kan bidra till att fastställa detta, och kan även regeln i eller möjligheten att allergier mot andra ämnen, som damm kvalster, som ändå kan resulterar i hösnuva symtom också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.