Vad är Niacin?

Niacin, även känd som vitamin B3 eller nikotinsyra, är ett vattenlösligt vitamin som är en viktig del av människans kost. Liksom andra vattenlösliga vitaminer, uttrycker kroppen överskottet niacin, vilket innebär att en kontinuerlig tillförsel måste konsumeras. Vanliga källor till niacin, tillsammans med andra friska vitaminer och mineraler är kött, vetegroddar, mejeriprodukter och jäst. Under sällsynta situationer kan en patient behöver ta en niacin tillägg. Försiktighet bör iakttas när du lägger niacin till kosten, men eftersom en för stor kan vara skadliga.

Ämnet upptäcktes av kemister som arbetade med nikotin. När nikotin var oxiderade producerade nikotinsyra. Som kemister utforskade egenskaperna hos substansen, insåg de att den hade potential hälsa tillämpningar. Eftersom nikotinsyra finns i ämnen som inte innehåller nikotin, ett nytt namn valdes för att skilja den från nikotin. Enligt uppgift är niacin en kappsäck av ni cotinic AC id Vitam i . Ytterligare forskning om niacin visade att den spelade en avgörande roll i många biologiska funktioner, antingen i en ren form eller i form av kemikalier som härrör från det.

Förutom att minska det onda kolesterolet och upplyftande det goda kolesterolet, niacin också bidrar till regleringen av en rad kroppsliga processer, inbegripet metabolism och cell reparation, i form av derivat som skapas i kroppen genom biosyntes . Niacin tycks också minska triglycerider i blodet. Brist på niacin, som kallas pellagra, kan leda till hud, känslighet för kyla, demens, och diarré. Överskott av niacin kan också leda till hälsoproblem, bör så extra niacin endast tas under medicinsk övervakning.

Pure niacin är ett vitt, vattenlösligt pulver. De flesta människor får tillräckligt niacin från en balanserad kost som innehåller livsmedel med rikliga mängder av det. Kvinnor behöver ca 14 mg niacin varje dag, och män behöver något mer, 16 milligram. Över 20 milligram en dag kan komma med på hudutslag, leverskada, och förändringar i kroppens naturliga insulinnivåer. Om en patient får diagnosen pellagra En läkare kan ordinera niacin tillskott. Dessa tillägg är normalt tas tillsammans med mat för att öka absorptionen.

Många människor inte äter en balanserad kost, antingen därför att de leder aktiv livsstil eller för att de inte är medvetna om de grundläggande behoven hos den mänskliga kroppen. Vitaminbrist kan leda till hälsoproblem längre fram, och patienter bör rådfråga sin läkare om näringsbehov. Behoven av kroppen förändras med åldern, och se över din kost med en läkare kan hjälpa till att avgöra om du behöver ändra din diet eller överväga att ta vitamintillskott för hälsan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.