Vad är LSD?

LSD, det gemensamma smeknamnet för lysergsyradietylamid, är den mest populära hallucinogen i USA samt den mest potenta. LSD-tripper kan uppfattas som väldigt bra eller väldigt dåligt. De hallucinationer som det orsakar kan vara visuella, fonetiska och taktila, men oförutsägbara effekter på sinnet kan även vanföreställningar och terror. En av de utmärkande faktorer av LSD är längden på resorna den leder, som kan vara så långa som 10 till 12 timmar.

LSD inte är en beroendeframkallande drog, men använder leder till tolerans, så upprepa användare leds att öka sin dos för att uppnå tidigare effekter. Detta är en mycket farlig praxis att den ökade dosen är kopplade till ökad Sannolikheten för dåliga effekter.

Dessutom tillbakablick episoder, där människor som inte längre använder har upprepat erfarenhet av en dålig resa har varit känt att hända. LSD är en lista jag drog-klassificerad för det finns ingen aktuell godtagbar medicinsk användning för det i USA.

Upptäckten av LSD genom schweiziske kemisten Albert Hofmann var en återvändsgränd på vägen till någonstans annat. Hofmann var forska svampen mjöldryga för ett läkemedelsföretag, och detta arbete krävde syntetisera Lysergsyra. Eftersom Lysergsyra är instabil, arbetade Hofmann att skapa ett antal olika föreningar för att hantera denna fråga. LSD-25-25-förening som i sin forskning mot en mer stabil form av Lysergsyra-var lysergsyradietylamid, som produceras i 1938.

LSD-25 tog inte upp frågan med mjöldryga, och ytterligare tester var inte utförts. Det var först i 1943, på tanke på att det kan ha någon vidare användning, som Hofmann fram ett nytt prov. Med oavsiktligt och omedvetet fått en del LSD på hans hud hade Hofmann en trevlig hallucination den dagen. Beslutna att tydligt identifiera källan till hallucinationer, intagna han målmedvetet några LSD tre dagar senare, den första planerade LSD resa, men en mycket dålig resa.

LSD första blev tillgängliga i USA 1949, och från början ansågs värdefullt vid behandling av alkoholism på 1950-talet och 1960-talen. Det var i 1963 som LSD första gången säljs på gatan, enligt rapporter, och endast ett fåtal år senare, år 1966, att dess användning första var begränsad, först av staten Kalifornien, och av den federala regeringen under det följande året .

I början av tjugoförsta århundradet, är LSD säljs som kapslar, gelatin former, flytande, på sockerbitar och tabletter. Som ecstasy, konserter, nattklubbar och ravepartyn ofta tillfällen till missbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.