Vad är Kava?

Kava eller Piper methysticum är en liten buske med hjärtformade blad som är hemma i Stillahavsöarna. Dess blad kan krossas för att skapa en potent juice med lindrigt stimulerande och psykoaktiva effekter. Många Stillahavsområdet kulturer vördar kava, med sina egna unika kava traditioner. Kava utdrag finns också i många hälsokostbutiker, som vissa tror att det kan gynna människor med stress, ångest eller depression.

Denna buske har särskiljningsförmåga hjärtformade blad och klasar eller spikar av blommor, med tät vedartade stammar. Människor samlas traditionellt bladen att producera kava drycker. I vissa regioner är de blad tuggas och spottas ut, medan andra regioner använder slipverktyg för att trycka sina kava. Den trycka släpper bittra grönaktiga saften från kava, ju finare malning, desto mer juice utvinns, vilket är varför vissa kulturer föredrar att tugga sina kava blad.

Den resulterande vätskan kallas också kava, och Det kan också vara känd som Kawa, kava kava, sakau, yaqona, AWA, eller "Ava. I öarna i Stilla havet, är kava konsumeras socialt i trevliga grupper, och gäster kan erbjudas kava som en gest av vänskap och goodwill. Beroende på styrkan av extraktet kan människor upplever mild eufori eller extrem förgiftning. Människor som har ätit kava säga att drycken är ganska avkopplande samtidigt som det är samtidigt stimulerande, och de känner ofta en känsla av oerhörd tydlighet vid intag av kava.

många traditionella ö populationer odla specifika druvsorter av kava, varav en del är extremt potent. I vissa regioner har lagstiftning införts för att kontrollera kava kvalitet och konsumtion, av oro för potentiellt skadliga hälso-och sociala effekter. I regioner som producerar utdrag för kommersiell försäljning, torkade kava kan användas eftersom det är lättare att hantera.

Liksom många andra naturläkemedel, är kava svårt att studera eftersom det kommer i varierande styrkor som gör det diffusa och svåra att säkra doser och effektivitet. Det förefaller vara potentiellt skadliga för levern, så folk med nedsatt villkor bör nog undvika kava. Det förefaller också att ha åtminstone milt lugnande effekter, och det är något som skall beaktas vid en behandlingsplan för sömnlöshet eller stress. I likhet med andra örter, bör patienter avslöja alltid kava använda för att vårdpersonal skall kunna undvika läkemedel konflikter, och du kanske vill rådfråga en läkare innan du använder kava att se till att det är rätt val för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.