Vad är Aloe?

Många hänvisar till den aktiva ingrediensen eller extrakt av Aloe Vera som Aloe. Det är saftig vätskan att suckulent växt utsöndrar när dess stjälkar skärs öppna. En vanligt förekommande ingrediens i oräkneliga kosmetika, solkräm, lotion, bränna salvor, och salvor, Aloe en kraftfull helande salva, både lokalt och internt. Många vetenskapliga studier har visat att aloe är bra att skynda på läkning av brännskador, solbränna, skärsår, bett, utslag och skador, liksom andra tillstånd som matsmältningsbesvär.

Till skillnad från många påstådda naturliga, växtbaserade läkemedel eller salvor, har Aloe positiva hälsoeffekter är väl dokumenterade och studerade. Aloe Vera har en antiinflammatorisk kemikalie som kallas B-sitosterol som effektivt behandlar många hudåkommor som härrör från insektsbett, växt utslag som gift ek, allergiska hudutslag, etc. Tillsammans med en annan ingrediens, salicylsyra, minskar Aloe kraftigt den tid det tar för huden att läka från mindre eller svåra brännskador. Det används som en lokal behandling i bränna distrikt av sjukhus över hela världen.

Aloe kommer från stjälkarna för en hel familj av suckulenter allmänt känd som Aloe. Denna kaktus är en del av Lily familj, så den har kallats "Lily of the Desert". En potent sort växer på ön Aruba, men andra typer växer i torra klimat i Afrika, Indien, Mexiko, Västindien, Centralamerika och sydvästra USA. Den medicinalväxter är främst odlas för skörd för att extrahera aloe gel. Du kan nog hitta en sort som kommer att växa som en krukväxt i ditt klimat. När behov uppstår, bryter du bara bort en stjälk, band de vassa spetsar och tryck på öppna löv på huden.

Laxermedel används för att inkludera Aloe som aktiv ingrediens i dagar innan forskare kunde syntetisera kemikalier. Dock Aloe fortfarande rekommenderas som ett komplement för att underlätta symtom på gastrointestinala obehag såsom förstoppning, magsår, orolig mage, etc. Naturligtvis kan man inte säga att "bota" dessa pågående, men man minskar symtomen med få biverkningar eftersom Aloe har en ingrediens som neutraliserar de hårda syror i magen. Liksom alla växtmaterial får allergier uppstå, så tänk på att du kan utveckla ett utslag eller överbelastning.

Pure Aloe gel kan köpas för användning på solbränna, spindel biter, biet sticker, nässlor svider , gräs utslag, Poison Ivy och ek, blåsor, små skärsår, skrubbsår, och skador. Eftersom det är en ren, alkoholfri, mild, icke-fet, och lugnande balsam, många föräldrar hålla det runt omkring för en smärtfri behandling av varje dag hudirritationer. Naturligtvis har aloe införts i nästan varje produkt avsedd för huden, från läppbalsam till solskydd, fuktgivande vävnad till handkräm och från schampo till nagellacksborttagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.