Vad är Acai?

Acai är en frukt som kommer från en art av palm finns i hela Central-och Sydamerika. Den acai palm är av släktet Euterpe och är av arten Euterpe oleracea . Denna palm traditionellt har odlats som en primär källa till hjärtat av Palm, eftersom den växer snabbt. Under senare år har dock acai bär blir en enormt lönsam näringstillskott och massiva mängder nu odlas enbart för detta ändamål.

frukten av acai, allmänt som en acai berry är om storleken på en standard druva, och ser ganska lika. Den växer i stora klasar med upp till nästan ett tusen bär per kluster. Den bär har ett enda frö, som upptar huvuddelen av frukt, och resterande del massa.

tradition är acai äts som ett livsmedel av ursprungsbefolkningarnas Caboclo folket i Amazonas. Nästan hälften av sin totala födointaget av vikten består av acai, eftersom det är vanliga, goda, och mycket frisk. I Brasilien används mycket i matlagningen och kan läggas till smoothies, förvandlades till läsk eller juice, eller serveras som en efterrätt med tapioka. Det används också i acai likör, acai glass och acai juice.

acai bär har i stor utsträckning främjas för dess egenskaper hälsokost. Nästan varje positiva egendom tänkbara har tillskrivits den bär, och reklam för den kan ses över hela Internet, med krav från den blygsamma till verkligt främmande. Acai har gjorts gällande att stödet i sexuell aktivitet, viktminskning, bättre sömn, lägre kolesterol, klarare hud, tydligare nedbrytning, och tillförd energi. Ännu mer extremt, har acai uttryckts av vissa för att förstora penis storlek och helt bota diabetes.

Trots en prevalens av påståenden om acai har det inte många formella studier av dess hälsofördelar. Mest hälso-och sjukvårdspersonalen anser en majoritet av anspråk på att vara vilseledande, om inte helt falskt. Även om det är troligt att det finns vissa fördelar för acai, både vad gäller fiberinnehåll och kanske antioxidant nivåer, är det osannolikt att det är den mirakelmedicin vissa människor hävdar att det är.

De flesta av forskning som har gjorts om acai har fokuserat på antioxidant nivåer och verksamhet bär. Det finns ett antal olika sorter av acai, och de flesta av dem har testats mot andra kända antioxidant som innehåller livsmedel. Den lila varianten, som sorten oftast åberopas för att bekämpa saker i kroppen, gjorde visa en hel del antioxidanter beteende mot peroxyl radikaler. Övriga sorter visade sig fungera bra mot andra radikaler, inklusive superoxid och hydroxylradikaler.

Flavor-wise, acai allmänhet uppskattas av människor som äter det. Det är sött som många andra livsmedel bär, med en behaglig konsistens. Den har en eftersmak vagt påminner om choklad med en lätt bitterhet. Detta är sannolikt ett av skälen har det blivit så populärt komplement, vilket många tycker att det är roligare än många andra kost stöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.