Ska jag använda en elektrisk tandborste eller en manuell tandborste?

Det finns gott om elektrisk tandborste stilar på marknaden. Vissa är mycket dyra, och andra, förlitar sig på batteri i stället för ett laddningsbart kraftverk för tandborste, är nu mycket billigare. Den elektriska tandborste som enbart batteridrivna kan kosta mellan $ 50 till 10 amerikanska dollar (USD) eller ännu mindre om du köper dessa i bulk från butiker som Costco ®. Omvänt manuell tandborste är billigare, brukar vara lättare att rengöra, och är lite mer portabla för resan. Så vilket är bäst?

Om du har begränsad rörlighet frågor, exempelvis reumatoid artrit eller avancerad multipel skleros, kan det vara svårare att borsta du tänderna med en manuell tandborste. Borsta tänderna ordentligt krävs två minuter av din tid, och massor av action från armar, handleder och fingrar. Med en elektrisk tandborste, du kan komma att göra mindre fysiskt arbete för att rengöra tänderna. Dessutom föreslår begränsad rörelseförmåga att de flesta som använder en manual stil kommer inte att borsta tänderna så noga eller så länge som behövs, särskilt om det är smärtsamt att göra det.

För den som inte upplever begränsad rörlighet problem, det finns en liten, och en del säger försumbar skillnad mellan en manuell och elektrisk tandborste. I själva verket en studie utförd av universitetet Dental Hospital i Manchester finns endast en typ av elektrisk tandborste som fungerar bättre än riktig manuell borstning. Dessa tandborstar med rotation, svängning, där huvudet använder korta stötar fortkörning snurrar i både medurs och moturs åtgärder.

Även med denna typ av elektrisk tandborste, fanns skillnader i resultat inte stora. Rotation-svängning borstar visade sig vara 17% mer effektiva på att förebygga sjukdomar i tandköttet. De tog också ca 7% mer plack. Av de övriga testade elektriska tandborstar, alla var ungefär lika i huvudsak inte är bättre eller sämre än manuella tandborstar.

Om du är i riskzonen för tandköttsproblem, eller om du brukar samlas en hel del plack, med hjälp av elektriska tandborstar med rotation-svängning huvuden kan vara för dig. Den vanligaste märkena att ha denna funktion är Braun ®: och Oral-B ®. Du kan gå på de dyrare versionerna av dessa, eller spendera ungefär 10 USD för att få ett batteridrivet en.

För dem som inte lider av begränsad rörlighet, och som har goda tuggummi hälsa, och mindre plack byggs upp, en manuell tandborste är ett bra val, eller en billig batteridriven ett. Kom bara ihåg att valet av tandborste inte hindrar dig från att få två gånger per år tandvård checkups och rengöringar. Dessa är lika viktiga som regelbundet at-home borstning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.