Måste man Missbruk ADHD Mediciner för att hjälpa dem Studera?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) är en mycket kontroversiell psykologisk diagnos som har skjutit i höjden sedan slutet av 20th Century. Vissa studier rapporterar att så många som 7,5% av skolåldern minderåriga i USA är på medicin mot ADHD. Tyvärr Färska studier visar en stadig ökning av mängden barn och ungdomar som missbrukar ADHD medicinering för att uppnå stimulerande påverkar att hjälpa dem att studera för tester.

Läkemedel som ges för att behandla ADHD tenderar att ha en stimulerande effekt på det centrala nervsystemet. Dessa mediciner, som de populära droger Ritalin, Adderall, och Dexedrine, är tänkt att hjälpa ADHD patienter inrikta sig på uppgifter utan distraktion. Hos barn under 12 år, många av droger är också sägs ha en lugnande inverkan. Vid korrekt dosering, är dessa läkemedel tros bidra till att bekämpa påverkar av ADHD, men vid högre doser, kan de orsaka utbrott av energi som elever kan ha nytta av när examensplugg för ett test.

Många tonåringar har varit på ADHD medicinering från barndomen och är ofta förtroendet att administrera sina dagliga doser av narkotika. Inte helt överraskande, kan utan tillsyn receptbelagda droger leda tonåringar till missbruk ADHD mediciner för sina stimulerande effekter. Enligt vissa färska undersökningar, så många som 10% av tonåringar på receptbelagda läkemedel, bland annat för ADHD, missbruk av droger. En studie som publicerats av universitetet i Wisconsin visade att nästan 20% av alla undersökta studenter medge att de olagligt missbruk ADHD medicinering eller har gjort det tidigare.

ADHD medicinering är så allmänt tillgänglig bland tonåringar och unga vuxna är det mycket lätt att få doser av läkemedlet receptfritt. Experter tyder på att de personer som missbrukar ADHD-mediciner göra det med super-doser av läkemedel, antingen genom att svälja flera piller eller frustande en pulveriserad form av medicinering. I en rapport 2006 som genomförs av oberoende amerikanska koncernen kallas Missbruk och psykisk hälsa Services Administration (följer anvisningarna), 68% av dem som erkände missbruk av ADHD-droger också medgett att använda andra receptbelagda läkemedel felaktigt eller olagligt.

En kombination av omständigheter kan leda unga vuxna till läkemedel missbruk ADHD. Föreskrifter för ADHD medicinering är nu så vanliga, särskilt i USA, att unga vuxna kan tro att droger inte är skadliga, även i höga doser. Obegränsad tillgång till läkemedel anses vara en bidragande orsak, samt otillräcklig övervakning av dosen. Gymnasiet och studenter kan känna intensiva påtryckningar för att uppnå bra betyg, och kan lockas till att använda receptbelagda stimulantia eftersom de är säkrare än olagliga droger såsom hastighet eller methamphetamines. Vissa experter hävdar att ordentliga doser av ADHD läkemedel innebär en låg risk för missbruk, men andra läkare tror att tvångsmässiga användning av läkemedlet är både möjligt och troligt, med tanke på den stigande missbruk.

Som med de flesta droger kan de potentiella biverkningar av felaktig användning vara allvarliga. Uppgifter tyder på att psykotiska eller hallucinogena episoder är möjliga, liksom vanliga biverkningar som högt blodtryck, ökad hjärtfrekvens, och skalv. Långsiktiga studier är ännu inte tillgängliga om eventuella bestående effekter av konsekventa missbruk.

Om du har ett barn med ADHD medicinering, anser hålla piller i din kontroll och förvaltning av dem dagligen. Om du väljer att låta ditt barn kontroll över piller, försök att förstärka att de aldrig får ge dem eller sälja dem till vänner. Begränsa åtkomsten till droger är förmodligen det bästa sättet att förebygga missbruk.

Om du eller någon du känner är på ADHD medicinering och med högre doser än rekommenderat för att hjälpa studera eller att bli hög, bör du informera en pålitlig vuxen eller vän. De långsiktiga riskerna för narkotikamissbruk är inte värda att på kort sikt vinsterna av en studie session eller hög. Det är möjligt att ha en enstaka missbruk vana förvandlas till ett fysiskt beroende till droger. Innan dess har en chans att hända, be om hjälp från en läkare, förälder, kurator eller vuxen vän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.